Aké má výhody v porovnaní s klasickým maslom vyrobeným zo smotany? Ktoré orechové „maslo“ má najvyšší podiel sacharidov? Ako spoznať to pravé orechové „maslo“? Pozor na lacné varianty takýchto masiel, tzv. orechové pomazánky, kde je klasických orechov možno 10 percent a zvyšok je nadstavený lacnými stuženými tukmi a cukrom. To nebude to pravé orechové pre vaše zdravie ani líniu!
Petr Havlíček (* 1969) je jeden z najznámejších českých výživových poradcov. Je absolventom Vysokej školy poľnohospodárskej v Brne, výživou a zdravým životným štýlom sa zaoberá už od roku 1995.
Najviac sa zapísal do povedomia osemročným účinkovaním v seriáli TV Prima „Ste to, čo jete“, mal tiež obľúbený program na Rádiu Impuls, o výžive napísal 6 kníh. K jeho klientom patria či patrili mnohí vrcholoví športovci (Kateřina Neumannová, Roman Šebrle, Petra Kvitová) aj ďalšie celebrity.
Obsah vznikol v spolupráci Pravdy s MALL.TV.
Poznámka: Pod názvom MASLO sa môže predávať len výrobok vyrobený z mliečneho tuku s tučnosťou od 80 do 90 %, maximálne so 16 % obsahom vody a s najviac 2 % podielom bielkovín, sacharidov a všetkej inej netukovej sušiny. Preto sme názov orechové „maslo“, používaný vo videu, dali do úvodzoviek.