Odborník na výživu: Ako kvalitne nahradiť mäso?

Mäso predstavuje významný zdroj bielkovín. Vegáni ho môžu nahradiť bielkovinovými zdrojmi z rastlinnej ríše: Ide najmä o strukoviny a fermentované výrobky zo sóje. A čo si myslí výživový poradca Petr Havlíček o výrobkoch, ktoré sú vytvorené z rastlinných zdrojov a majú vyzerať a chutiť ako mäso? A prečo by aj mäsožrúti mali obmedziť konzumáciu živočíšnych bielkovín?

03.03.2022 06:00
debata (1)
Vegetariáni či vegáni, pozor! Čím nahradiť mäso?

Petr Havlíček (* 1969) je jeden z najznámejších českých výživových poradcov. Je absolventom Vysokej školy poľnohospodárskej v Brne, výživou a zdravým životným štýlom sa zaoberá už od roku 1995. Najviac sa zapísal do povedomia osemročným účinkovaním v seriáli TV Prima „Ste to, čo jete“, mal tiež obľúbený program na Rádiu Impuls, o výžive napísal 6 kníh. K jeho klientom patria či patrili mnohí vrcholoví športovci (Kateřina Neumannová, Roman Šebrle, Petra Kvitová) aj ďalšie celebrity.

Obsah vznikol v spolupráci Pravdy s MALL.TV.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mäso #vegetariáni #Rozum v rúre #výživový poradca
Čítajte Pravdu bez reklamy

Svižnejší web a články bez rušenia. Žiadne reklamy iba za 1,50 € mesačne.

Pravda bez reklamy