Odborník na výživu: Prečo je dobré v priebehu jedenia piť? Má to vplyv aj na príjem kalórií

Jedným z trendov súčasnej doby je, že v priebehu jedla by sa nemalo piť. Existujú na to dva argumenty. Po prvé: Tekutina riedi žalúdočné šťavy a enzýmy, ktoré pomáhajú tráviť jedlo. Po druhé: Ak jedlo príliš nariedime, postupuje príliš rýchlo tráviacim traktom.

19.05.2022 06:00
debata (3)

Nič z toho nie je podložené dôkazmi, hovorí výživový poradca Petr Havlíček. Naopak, existujú vedecky overené fakty, prečo v priebehu jedla piť.

Video
Podľa Petra Havlíčka existujú vedecky overené fakty, prečo v priebehu jedla piť.

Petr Havlíček (* 1969) je jeden z najznámejších českých výživových poradcov. Je absolventom Vysokej školy poľnohospodárskej v Brne, výživou a zdravým životným štýlom sa zaoberá už od roku 1995. Najviac sa zapísal do povedomia osemročným účinkovaním v seriáli TV Prima „Ste to, čo jete“, mal tiež obľúbený program na Rádiu Impuls, o výžive napísal 6 kníh. K jeho klientom patria či patrili mnohí vrcholoví športovci (Kateřina Neumannová, Roman Šebrle, Petra Kvitová) aj ďalšie celebrity.

Obsah vznikol v spolupráci Pravdy s MALL.TV.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #pitie #jedlo #pitie tekutín #výživový poradca