Odborník na výživu: Je konzumácia rýb kvôli plastom a ťažkým kovom nebezpečná?

V posledných rokoch sa často hovorí o drancovaní oceánov a kontaminácii rýb a morských živočíchov plastmi, ťažkými kovmi a chemikáliami. Áno, more a oceány sa stali odpadkovým košom. Ako ovplyvňuje táto kontaminácia rýb náš jedálniček? Na čo si dať pozor? A čím môžu byť pre nás prínosné morské riasy? Hovorí výživový poradca Petr Havlíček.

26.05.2022 06:00
debata (1)
Odborník na výživu Petr Havlíček o tom, či je zdravé jesť ryby zo znečistených oceánov.

Petr Havlíček (* 1969) je jeden z najznámejších českých výživových poradcov. Je absolventom Vysokej školy poľnohospodárskej v Brne, výživou a zdravým životným štýlom sa zaoberá už od roku 1995. Najviac sa zapísal do povedomia osemročným účinkovaním v seriáli TV Prima „Ste to, čo jete“, mal tiež obľúbený program na Rádiu Impuls, o výžive napísal 6 kníh. K jeho klientom patria či patrili mnohí vrcholoví športovci (Kateřina Neumannová, Roman Šebrle, Petra Kvitová) aj ďalšie celebrity.

Obsah vznikol v spolupráci Pravdy s MALL.TV.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ryby #oceány #kontaminácia #plasty #výživový poradca
Čítajte Pravdu bez reklamy

Svižnejší web a články bez rušenia. Žiadne reklamy iba za 1,50 € mesačne.

Pravda bez reklamy