Odborník na výživu: Odkedy môžu deti celozrnné pečivo? Otruby sú ako črepy

Problém, ktorý v našich končinách vzbudzuje emócie. Odkedy môžu deti konzumovať celozrnné pečivo a kedy to už jemnej stene ich čreva neškodí? Niektoré zdroje tvrdia, že deti až do 12 rokov by vôbec nemali jesť celé zrná! Majú teda do tohto obdobia konzumovať výlučne rafinovanú múku? Na druhej strane, niektoré celozrnné výrobky obsahujú zložky, ktoré nie sú celkom bezpečné pre mladé črevo a mali by mať čo najjemnejšiu štruktúru. Hovorí výživový poradca Petr Havlíček.

01.09.2022 06:00
debata
Video
Čo si o probléme myslí Petr Havlíček?

Petr Havlíček (* 1969) je jeden z najznámejších českých výživových poradcov. Je absolventom Vysokej školy poľnohospodárskej v Brne, výživou a zdravým životným štýlom sa zaoberá už od roku 1995.

Najviac sa zapísal do povedomia osemročným účinkovaním v seriáli TV Prima „Ste to, čo jete“, mal tiež obľúbený program na Rádiu Impuls, o výžive napísal 6 kníh. K jeho klientom patria či patrili mnohí vrcholoví športovci (Kateřina Neumannová, Roman Šebrle, Petra Kvitová) aj ďalšie celebrity.

Obsah vznikol v spolupráci Pravdy s MALL.TV.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #celozrnné produkty #celozrnné pečivo #výživový poradca #odborník na výživu