Kukurica obsahuje pomerne veľa sacharidov. V Európe je relatívne mladou potravinou, často geneticky upravovanou. To sú názory tých, ktorí by kukuricu z jedálnička najradšej vyradili. Ale má tiež množstvo vlákniny, je zdrojom niektorých vitamínov a neobsahuje lepok. Takže, ako je to s kukuricou? Jesť ju alebo nie? Ak áno, v akej forme a kedy bude lepšie vyhnúť sa jej? Odpovedá výživový poradca Petr Havlíček.
Video
Výživový poradca Petr Havlíček o kukurici.
Petr Havlíček (* 1969) je jeden z najznámejších českých výživových poradcov. Je absolventom Vysokej školy poľnohospodárskej v Brne, výživou a zdravým životným štýlom sa zaoberá už od roku 1995.
Najviac sa zapísal do povedomia osemročným účinkovaním v seriáli TV Prima „Ste to, čo jete“, mal tiež obľúbený program na Rádiu Impuls, o výžive napísal 6 kníh. K jeho klientom patria či patrili mnohí vrcholoví športovci (Kateřina Neumannová, Roman Šebrle, Petra Kvitová) aj ďalšie celebrity.
Obsah vznikol v spolupráci Pravdy s MALL.TV.