Odborník na výživu: Posledné dni grilovacej sezóny. Ako grilovať správne, aby ste si jedlo zdravo užili

Je grilovanie vhodnou formou prípravy jedla? Rozhodne má veľké plusy, Petr Havlíček však hovorí aj o niektorých zdravotných rizikách, ktorým sa však dá predchádzať - napríklad nenechať tuk odkvapkávať priamo do ohňa či nepoužívať nevhodné palivo. Na čo si ešte dať pozor, ako čo najviac eliminovať zdravotné riziká a zároveň zachovať špecifickú chuť pokrmov? Odpovedá výživový poradca Petr Havlíček.

22.09.2022 11:30
debata
Výživový poradca Petr Havlíček o rizikách grilovania.

Petr Havlíček (* 1969) je jeden z najznámejších českých výživových poradcov. Je absolventom Vysokej školy poľnohospodárskej v Brne, výživou a zdravým životným štýlom sa zaoberá už od roku 1995.

Najviac sa zapísal do povedomia osemročným účinkovaním v seriáli TV Prima „Ste to, čo jete“, mal tiež obľúbený program na Rádiu Impuls, o výžive napísal 6 kníh. K jeho klientom patria či patrili mnohí vrcholoví športovci (Kateřina Neumannová, Roman Šebrle, Petra Kvitová) aj ďalšie celebrity.

Obsah vznikol v spolupráci Pravdy s MALL.TV.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #grilovanie #zdravé jedlo #potravina #gril #mall.tv
Flowers