Katarína vykročila na cestu za zdravím. Ako sa jej darí?

Katarína sa rozhodla zmeniť svoj životný štýl a využila 10-týždňovú výzvu Michala Páleníka. Sledujte, či sa jej splní sen o štíhlej postave.

31.03.2023 15:09
debata
Michal Páleník a Katarína Pagáčová vo výzve... Foto: Lubos Pilc
cesta za zdravím chudnutie Michal Páleník a Katarína Pagáčová vo výzve Cesta za zdravím

6. marca absolvovala Katarína spolu s ďalšími finalistami výzvy v Biomedicínskom centre SAV deň odberov, meraní a diagnostikovania. Stretla sa s obezitologičkou MUDr. Adelou Penesovou, ktorá zrealizovala odbery, základné vyšetrenie a zhodnotila zdravotný stav s následnými odporúčaniami.

Diagnostiku pohybového aparátu mal na starosti pohybový terapeut Viktor Oliva, ktorý na základe jednoduchých úkonov odporučil a vypracoval bezpečný a účinný pohybový plán.

Špecialistky z Planeat vypracovali na základe preferencií Kataríne komplexný jedálniček plný receptov s podrobným rozpisom výživových hodnôt.

Na záver dňa Michal Páleník vysvetlil finalistom základné princípy ich cesty za zdravím, ktoré zaručia, že dosiahnuté výsledky budú trvalé.

Konzultácie u MUDr. Penesovej Foto: Robert Huttner
cesta za zdravim Konzultácie u MUDr. Penesovej

Vstupné merania:
Hmotnosť: 105,7 kg
Obvod pásu: 106 cm

Odporúčania odborníkov:
Dodržiavanie diétneho plánu podľa MUDr. Penesovej, upraviť hmotnosť, užívať vitamín D a výťažky z červenej ryže. Pravidelný pitný režim a pohyb, kontrola tlaku a hladiny cukru.

Video

Ako zvládla Katarína začiatok výzvy?

Množstvo informácií, ktoré dostala Katarína od doktorky Penesovej a odborníkov z Planeat.sk si zapísala, vytlačila a založila do zakladača, aby mala všetko poruke, či už pri varení alebo cvičení.
Urobila si zoznam všetkých potravín, ktoré sa nachádzajú v receptoch a vybrala sa do obchodu. Obzvlášť sa tešila na cvičebný plán od Viktora Olivu. Hneď v prvý deň si odcvičila tréning, aby zistila, ako sú cviky pre ňu zvládnuteľné. Oprášila svoj MI Band náramok a začala monitorovať kroky, spánok a intenzitu tréningu. Do svojej dennej rutiny zaradila prechádzky a chôdzu po schodoch.

Ako sa Kataríne zmenil život?

Katarína na túto otázku bez váhania odpovedala, že sa cíti oveľa lepšie, má viac energie a kvalitnejší spánok. Prispeli ku tomu aj prechádzky v lese a menej sladkostí v nákupnom košíku. Dokonca si nájde pre seba viac času, ktorý trávi zmysluplne. Tým, že má pod kontrolou aj krvný cukor, necíti sa v strese a napätá.

Najväčším problémom bola pre mňa pravidelnosť v stravovaní i v spánku. Nikdy by som neverila, ako to však dokáže zmeniť život k lepšiemu.
Katarína Pagáčová

Aké sú výsledky merania po dvoch týždňoch?

Katarína s úsmevom potvrdila, že v páse namerala mínus dva centimetre a na váhe je o dve kilá menej.

Finalistky výzvy Cesta za zdravím s Michalom... Foto: Lubos Pilc
Michal Páleník Finalistky výzvy Cesta za zdravím s Michalom Páleníkom

Katka, držíme ti palce!

cesta za zdravím chudnutie Čítajte viac Ako kráča po ceste za zdravím finalistka Kristína cesta za zdravím chudnutie Čítajte viac Aká je cesta za zdravím Nikoly, mamy troch detí? cesta za zdravím chudnutie Čítajte viac Ako zvláda v náročných podmienkach výzvu pracovne vyťažená Barbora?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cesta za zdravím