Slovenská potravinárska komora pripravila edukatívny projekt Zdravý tanier. Na webe zdravytanier.sk možno nájsť rozdelenie potravín do jednotlivých potravinových skupín a takisto počet a veľkosť porcií, ktoré má človek denne skonzumovať. Viete, z ktorých druhov potravín by sme mali zjesť najviac porcií denne? V akom pomere by malo byť ovocie a zelenina? Odporúča sa piť mlieko a jesť mliečne výrobky? Hovorí odborník na výživu doc. MUDr. Peter Minárik a všeobecná lekárka MUDr. Jana Bendová. Aký je vzťah detskej obezity a študijných výsledkov žiakov v Monitore z matematiky a slovenčiny? Informáciou prekvapí dekan FTVŠ UK, vedec, prof. RNDr. Viktor Bielik.
Konečne prehľadný návod na zdravé stravovanie. Bez výživových trendov, s dôrazom na fakty
Najčastejší záver na preventívnej prehliadke u lekára: Menej soliť a znížiť príjem živočíšnych tukov. Ale čo teda mám jesť? pýta sa pacient. Ako má vyzerať zdravý tanier?
© Autorské práva vyhradené