Nemá nič spoločné s listami ani so zelenou farbou.
Podľa októbrového prieskumu sa bez cukru zaobíde len 7 % Slovákov. Za posledných 20 rokov sme spotrebu cukru zdvojnásobili!
Ktoré baktérie tvoria nebezpečnú trojku? Na čo si dať pozor?
Odhaduje sa, že každý rok zomrú milióny ľudí pre to, že nekonzumovali dostatok orechov a semienok.
Diabetici na začiatku ochorenia majú v skutočnosti dostatočnú hladinu inzulínu, ale bunky ho nedokážu efektívne využiť. Prečo?
Na to, aby ste pripravili chutný a zdravý pokrm, musíte dodržať niekoľko zásad. Spoznajte ich.
Prenikavo zelené smoothies, dužinaté ovocné šťavy či debničky plné zeleniny, aj to si mnohí predstavujú pod pojmom superpotravina.
Aj jedlé huby môžu byť za určitých okolností príčinou otravy. Ide najmä o...
Ako ich jednoznačne odlíšiť a neotráviť sa?
Národné toxikologické informačné centrum (NTIC) konzultovalo 46 otráv len za jediný, ten minulý víkend.
A prečo majú ázijské krajiny nižší výskyt rakoviny prsníka.
V postcovidovej dobe sme v situácii, keď veľmi stúplo množstvo ľudí s nadváhou a obezitou.
Do úvahy pripadá črevný diskomfort alebo výskyt antinutričných látok.
Odpovedá farmaceutka PharmDr. Kamila Horníčková. Všetci chceme poznať elixír zdravia či dlhovekosti.
Najdlhší telefonát trval sto minút. Najstaršia volajúca mala viac ako sedemdesiat rokov.
Viete, aká je to flexitariánska strava? Dnes je Deň vegetariánov.
Žijeme v proteínovej dobe a myslíme si, že v jedálničku musíme mať stále viac a viac bielkovín.
Kombinácia potravín, ktorá znižuje cukor v krvi aj hmotnosť diabetika, si získala obrovskú popularitu aj v širokej verejnosti.
Na čo si ešte dať pozor, ako čo najviac eliminovať zdravotné riziká a zároveň zachovať špecifickú chuť pokrmov?
Takže, ako je to s kukuricou? Jesť ju alebo nie?
Ako vhodne zložiť jedálny lístok, aby malo dieťa v škole dostatok energie?
Energetická a výživová záťaž pre organizmus je väčšia ako inokedy.
Výskum financovaný zo zdrojov Európskej únie zistil, že čokoláda má viaceré benefity pre ľudí.
Niektoré celozrnné výrobky obsahujú zložky, ktoré nie sú celkom bezpečné pre mladé črevo.