Priemyselne spracované potraviny nemusia byť škodlivé. Niektoré môžu mať dokonca pozitívny vplyv na zdravie.
Po zjedení jedla sa ukázalo, že srdcová frekvencia a krvný tlak naozaj vzrastajú.
Stačí pár minút po jedle a vaše telo spáli o desiatky percent viac kalórií. Vedci odhalili jednoduchý trik, ktorý podporí metabolizmus aj zdravie.
Na zozname povolených potravín pribudli larvy hmyzu. Medzi ľuďmi to vyvolalo obavy, šíri sa aj množstvo dezinformácií. Budeme jesť s pečivom aj červíky?
Hľadáte prírodný zdroj vitamínov namiesto syntetických tabletiek? Acerola prekonáva všetky známe druhy ovocia.
Cukrovkou 2. typu trpí viac ako 300-tisíc Slovákov. Podľa vedcov pred ňou môže ochrániť chemická zlúčenina, ktorú obsahuje táto bežná zelenina.
Rýchly životný štýl spôsobuje, že si občas musíme obed objednať cez donáškovú službu. Vedci však prišli na jedno vážne riziko, ktoré z toho vyplýva.
Sú vajcia zdravou potravinou, alebo môžu za náš vysoký cholesterol a mali by sme sa im vyhnúť?
Nová štúdia je najväčšia, aká zatiaľ na túto tému vyšla a jej výsledky sú šokujúce.
Vitamín D je nevyhnutný pre zdravé kosti, imunitu aj náladu. Prečo hladiny vitamínu D v krvi zostávajú nízke? Ako zabezpečiť, aby bol vitamín D účinný?
Prieskum ukázal, že zhruba štvrtina tínedžerov konzumuje kofeín takmer denne. Riskujú tým bolesti hlavy, nevoľnosti aj ďalšie vážnejšie ťažkosti.
Má silné antioxidačné a protizápalové vlastnosti a znižuje riziko úmrtia v súvislosti s demenciou.
Odborníci v tom majú jasno, no osveta strachom môže mať opačný účinok.
Ultraspracované potraviny sú vo všeobecnosti považované za nezdravé. Nie je však spracovanie ako spracovanie.
V ktorých potravinách nájdeme najviac vitamínov a je potrebné ich suplementovať?
Čajové vrecúška môžu vypustiť miliardy malých plastových častíc.
Nie je až tak dôležité, koľko kávy vypijeme, ale kedy si ju doprajeme.
Mliekom proti rakovine? Podľa vedcov vápnik, ktorý obsahuje jeden pohár mlieka, pomáha znižovať riziko vzniku rakoviny hrubého čreva.
Zbierame ju najmä v lete na sirup, osožná nám môže byť aj v zime. Výskumy naznačujú, že baza čierna zmierňuje príznaky chrípky a prechladnutia.
Zubár zverejnil experiment ktorým naznačil, ktorý z obľúbených nápojov poznačí náš úsmev najviac.
Odborníci radia, ako si nastaviť pravidlá pri maškrtení tak, aby sme nemuseli mať žiadne výčitky.
Lyžička medu do čaju či len tak pre chuť - najmä v zime nám med vie spríjemniť nepríjemné či chorľavé dni. Poznáte benefity a riziká medu?
Ultraspracované jedlá výrazne zvyšujú riziko úmrtia na Parkinsonovu chorobu, ale tiež znižujú pravdepodobnosť prežitia po mŕtvici či infarkte.
Kontroly dopadli lepšie ako v roku 2023. Pokuty sa však rozdávali aj teraz.
K téme majonéz sa dTest vrátil po siedmich rokoch a už nákup vzoriek majonéz ukázal, že sa odvtedy všeličo zmenilo.