V postcovidovej dobe sme v situácii, keď veľmi stúplo množstvo ľudí s nadváhou a obezitou.
Do úvahy pripadá črevný diskomfort alebo výskyt antinutričných látok.
Odpovedá farmaceutka PharmDr. Kamila Horníčková. Všetci chceme poznať elixír zdravia či dlhovekosti.
Najdlhší telefonát trval sto minút. Najstaršia volajúca mala viac ako sedemdesiat rokov.
Viete, aká je to flexitariánska strava? Dnes je Deň vegetariánov.
Žijeme v proteínovej dobe a myslíme si, že v jedálničku musíme mať stále viac a viac bielkovín.
Kombinácia potravín, ktorá znižuje cukor v krvi aj hmotnosť diabetika, si získala obrovskú popularitu aj v širokej verejnosti.
Na čo si ešte dať pozor, ako čo najviac eliminovať zdravotné riziká a zároveň zachovať špecifickú chuť pokrmov?
Takže, ako je to s kukuricou? Jesť ju alebo nie?
Ako vhodne zložiť jedálny lístok, aby malo dieťa v škole dostatok energie?
Energetická a výživová záťaž pre organizmus je väčšia ako inokedy.
Výskum financovaný zo zdrojov Európskej únie zistil, že čokoláda má viaceré benefity pre ľudí.
Niektoré celozrnné výrobky obsahujú zložky, ktoré nie sú celkom bezpečné pre mladé črevo.
Interakcií byliniek s liekmi je mnoho. Napríklad lieky na vysoký krvný tlak môže ovplyvniť sladké drievko.
Klienti zapojení do programu budú mať počas 6 mesiacov intenzívnu podporu zo strany viacerých odborníkov.
Zlepšuje pitie vody s citrónom chudnutie, detoxikáciu, funkciu pečene, vyprázdňovanie či kvalitu pokožky?
Dnes máme na programe večnú tému: Čím si spomaľujeme metabolizmus a ako si ho môžeme zrýchliť?
Pochádza z Janova a spája v sebe pochutiny rôzneho druhu. Základom kvalitného pesta je olivový olej, bazalka, parmezán, píniové oriešky a cesnak. Skrýva v sebe aj čosi navyše.
56-ročný muž spôsobil dopravnú nehodu po požití dvoch polievkových lyžíc divokého tureckého medu.
Nadmernému pitiu by sa podľa výskumov vyhnúť ľudia s niektorými chronickými ochoreniami.
Počas zvykania si na nový stravný redukčný režim nutričná poradkyňa odporúča dočasne znížiť fyzickú námahu. Prečo?
Všetko môžeme nájsť v týchto potravinách! A potom je tu ešte jedna známa kyselina...
Budete sa čudovať, ale túto potravinu výživový poradca Petr Havlíček vôbec neodporúča umývať!
Aké mlieka vyberať, čo sledovať na etikete a prečo vás aj po rastlinnom mlieku môže nafukovať?
Niekto to rád horké? V takom prípade fajn. Naša pečeň horčiny priam miluje!