Dlhodobý vplyv toxínov, napríklad z niektorých liekov, zo stravy a tiež kozmetiky, môže viesť k zväčšeniu alebo stukovateniu pečene.
To sa potom krásne chudne! Hovorí výživový poradca Petr Havlíček.
Len a len rastlinná strava? Alebo naopak "carnivor diet", čo je výlučne konzumácia mäsa?
15. ročník najväčšej konferencie o probiotikách a črevnom mikrobióme sa práve koná v Bratislave.
Masť nazývaná aj "sadlo" bývala v našich končinách veľmi populárna, a to nielen v kuchyni. Neskôr sa dostala na čiernu listinu.
Proteínový koncentrát: Prečo ho mám jesť? Čo chcem docieliť?
V Spojených štátoch má stále väčší počet priaznivcov. Vraj rieši zdravotné problémy - najmä autoimunitné a psychické.
Neliečená celiakia môže byť aj dôvodom potratu.
Trpia nimi už aj školáci na 1. stupni základných škôl.
Občas sa prejeme všetci. Kedy je čas začať sa odborne liečiť?
Čo je vlastne dôležité mať na pamäti pri výbere a kúpe tuniakových konzerv?
More a oceány sa stali odpadkovým košom. Ako ovplyvňuje táto kontaminácia rýb náš jedálniček?
Z pohľadu výživy je obed veľmi podstatný. Pracujúci človek vydáva predpoludním určité množstvo energie – či už robí niekde za pásom alebo v kancelárii – a tú treba doplniť.
Jedným z trendov súčasnej doby je, že v priebehu jedla by sa nemalo piť.
Na trhu existujú výrobky, ktoré údajne dusitany neobsahujú. Lenže oni tam sú...
Denná dávka soli by nemala prekročiť 5 gramov (čo je kávová lyžička). Lenže pozor...
Patrí medzi ľaliovité a od februára sa objavuje na trhu prakticky po celú jar.
Prečo je cenená práve májová bryndza a kedy je skvelá aj tá letná?
Ryby obsahujú veľa dôležitých živín vrátane bielkovín, patria medzi najzdravšie jedlá a mali by byť pravidelnou súčasťou nášho jedálneho lístka.
Toto sú druhy zeleniny, ktoré je rozhodne lepšie uvariť!
Viete, kedy soliť mäso v polievke? Kedy pri pečení?
Ako zmierniť príznaky andropauzy a aké sú jej výživové špecifiká?
Do koľkých dní spotrebovať čerstvé mäso uskladnené v chladničke?
Prečo tí, čo neraňajkujú, majú hmotnosť vyššiu?
Ktoré tuky sú tepelne najstabilnejšie?