Užiť si sviatky bez trápenia žalúdka či žlčníka môžete, ak nezabudnete na zeleninu a ovocie. Obsahujú vitamíny, minerály, vlákninu a ďalšie dôležité látky.
Prinášame recepty, ktoré môžete vyskúšať na Vianoce, medzi sviatkami či na Silvestra. Inšpirujte sa a pochutnajte si!
Štedrovečerné menu skrátka chutí vždy úplne inak ako ostatné jedlá. Vianočne. A hoci sviatočné dobroty väčšinou nepatria k tým diétnejším, môžu byť aj zdravé.
Je dobré strážiť si, koľko ho zjeme. A pozor na ďalšiu vec!
Neverte mýtom o škodlivosti perlivých variant.
Rovnako ako si leto nevieme predstaviť bez ľahkých šalátikov či grilovaných jedál, k zime patria polievky.
Huby najskôr v našom jedálničku slúžili ako náhrada mäsa a zeleniny. Neskôr však ľudia empiricky vypozorovali ich zdravotné účinky.
V lete sa chladíme, v zime prehrievame, vstávame a chodíme spať v každom období v tom istom čase. Tak prečo upravovať stravu?
Jeme zdravšie, ale... pribrali sme. Kde je teda pravda?
V pankrease sa tvoria enzýmy, ktoré trávia živiny z potravy. Čo spôsobí chronický zápal?
Zlá nálada? Šup sem s čokoládou alebo s koláčikom! Funguje to dokonale.
Schudnúť bez diéty? To sa vážne dá?
Začiatkom septembra slovenskí pekári oznámili, že chcú cez pečivo obohatené o vitamín D na pultoch obchodov prispieť k zlepšeniu imunity a odolnosti Slovákov proti respiračným ochoreniam. Informoval o tom výkonný riaditeľ Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov Milan Lapšanský. Zároveň dodal, že potraviny obohatené o vitamín D štátu významne ušetria výdavky na zdravotnú starostlivosť.
Sú náhradné sladidlá bezpečné? A ktoré sú nevhodné pre diabetikov?
Petr Havlíček, jeden z najznámejších českých výživových poradcov, vám ich vymenuje.
Téma covid-19 sa prenáša aj do problematiky konzumácie potravín.
Nie nadarmo sa hovorí, že raňajky zjedz sám, o obed sa podeľ s priateľom a večeru daj svojmu nepriateľovi. V súčasnosti s touto teóriou výživoví poradcovia až tak nesúhlasia.
Práve vyšiel nádherne spracovaný Herbár, do ktorého dala milovníčka byliniek Miriam Latečková srdce a všetku lásku.
Často je človek veľmi zmätený z toho, čo má jesť a čomu sa má, naopak, vyhnúť.
Jedlo môže prispieť ku predĺženiu aktívneho života! Ktoré potraviny jesť, a ktoré nejesť?
Časopis d-Test porovnával 12 vzoriek ľanového oleja, väčšinu z nich v biokvalite. Ako to dopadlo?
Niektoré látky môžu narušiť schopnosť organizmu efektívne využiť vápnik.
Ide o prvú telefonickú linku na Slovensku, ktorá je zameraná na pomoc ľuďom s anorexiou, bulímiou či záchvatovým prejedaním.
Španieli ho pre nevýraznú chuť zavrhli. Neskôr si ho obľúbili Američania.
Príroda v sebe ukrýva poklady, ktoré nám môžu pomôcť pri podpore zdravia ciev.