Aké pobyty ponúkajú jednotlivé kúpele - časť 1.

Slovenské kúpele sa tešia obľube nielen medzi domácim obyvateľstvom, ale aj turistami. A viete, kam ísť, ak máte problémy s kolenom alebo dýchaním?

03.12.2011 08:00
Piešťany, kúpele Foto: ,
Piešťany, kúpele
debata

Kúpele Piešťany

Spája sa tu zdravotná starostlivosť s tradíciou a unikátnymi prírodnými liečivými zdrojmi – sírnym bahnom a termálnou minerálnou vodou. „Tieto pomáhajú pri liečbe a prevencii ochorení pohybového ústrojenstva, reumy, osteoporózy, ale aj stavoch po úrazoch a operáciách. A povedzme si, kto nemá dnes problémy s chrbticou, krkom, svalmi či kĺbmi,“ hovorí Jana Stefečková Beňačková, PR manažérka kúpeľov. „Naši klienti oceňujú i všetky služby pod jednou strechou – ubytovanie, lekárov, balneocentrá, reštaurácie kaviarne i bazény s termálnou vodou,“ dodala. Pre penzistov ponúkajú tradičný komplexný kúpeľný pobyt s ubytovaním, plnou penziou, lekárskymi vyšetreniami na začiatku a konci pobytu so zameraním na ochorenia pohybového aparátu, lekárskou správou a potrebnou diagnostikou a laboratórnymi testami, liečebnými procedúrami – do 24 za týždeň podľa zdravotného stavu hosťa od 48 eur na osobu a deň. „Preventívny pobyt s 12 procedúrami za týždeň, vstupnou a výstupnou lekárskou konzultáciou, polpenziou a ubytovaním od 38 eur na osobu a deň,“ vymenúva manažérka.

„Penzisti však môžu po celý rok využiť špeciálne pobyty. Momentálne je v ponuke pobyt Horúca zima a Silvester. Cena za pobyt Horúca zima, ktorá zahŕňa ubytovanie, polpenziu, unikátne procedúry ako bahenný zábal, termálny kúpeľ soľnú jaskyňu či masáž, sa pohybuje od 49 eur na osobu a deň. Cena za silvestrovský pobyt je 198 eur na osobu a 5 dní (4 prenocovania) vrátane polpenzie, welcome kokteilu, relaxačných procedúr a programu na sviatočný deň.“

Navyše tu hostia nájdu počas sviatkov okrem Vianočných trhov pred kúpeľným domom Irma, veľkolepých adventných koncertov a folklórnych vystúpení aj ukážky ľudových remesiel v hotelových loby či silvestrovského a vianočného programu. Športové možnosti pre klientov v zimnom období sa začínajú pri plávaní v termálnej vode pod hviezdami, pokračujú fitnescentrom a v neposlednom rade modernými indoor golfovými trenažérmi v golfovom areáli Vrbinky.

  • Indikácie, na ktoré sú kúpele vhodné: reumatické zápalové ochorenia, reumatoidná artritída, Bechterevova choroba, reumatizmus mäkkých tkanív, stavy po infekčných artritídach, artrózy, koxartrózy, spondylýzy a spondylartrózy, degeneratívne nezápalové reumatické ochorenia, organické nervové ochorenia (ischias, stavy po zápalových ochoreniach centrálneho nervstva, stavy po úplnom alebo čiastočnom ochrnutí jednej polovice tela, stavy po poraneniach a operáciách centrálneho a periférneho nervstva), ortopedické poruchy
  • Kontraindikácie: infekčné choroby; vážne choroby srdca; akútne tromboflebitídy; zápalové reumatické ochorenia v akútnom štádiu; nádorové ochorenia s metastázami; psychózy; labilný diabetes s opakovanou acidózou; tehotenstvo; závislosť od alkoholu a iných návykových látok; inkontinencia; stavy vyžadujúce sústavnú starostlivosť tretej osoby; epilepsia s častou frekvenciou záchvatov

Kúpele Smrdáky

  • tel.: 034/6959 173

Kúpele majú unikátnu prírodnú liečivú minerálnu vodu bohatú na sírovodík, v kombinácii s liečivým sírnym bahnom a ďalšími modernými terapeutickými metódami a prístrojmi je základom pre liečbu kožných ochorení, ale i ochorení pohybového aparátu. „Výnimočné sú najmä vysokou hladinou sírovodíka v prameňoch, ktorá dosahuje 500 až 600 mg na liter. To umožňuje jednoduché riedenie koncentrovanej minerálnej vody na požadovanú terapeutickú hladinu 100 až 250 miligramov, hovorí Eva Ferienčiková z marketingového oddelenia kúpeľov. "Tým sa dosahuje nielen rýchly liečebných efekt, ale aj imunologické preladenie a dlhá remisia, čiže obdobie bez príznakov ochorenia. Od iných kúpeľov sa líšia v spomínanej vysokej koncentrácii sírovodíka, pretože hladina sírovodíka v ostatných žriedlach na Slovensku nepresahuje 30 miligramov,“ vra­ví.

Počas celého roka ponúkajú kúpele zvýhodnené liečebné alebo relaxačné balíky i pre dôchodcov. Tradičný Komplexný kúpeľný pobyt, ktorý zahŕňa ubytovanie s plnou penziou, lekárske a zdravotné vyšetrenia, vizitu u lekára, do 15 liečebných procedúr za týždeň, diagnostiku a laboratórne testy, voľný vstup do telocvične, posilňovne, ale i na skupinové cvičenia si môžu klienti rezervovať už od 45 eur na osobu a noc v závislosti od sezóny, ako i od štandardu izby. „Pripravujeme však aj krátkodobé regeneračné pobyty za ešte výhodnejšie ceny. Aktuálne je v ponuke 5-dňový regeneračný pobyt Zimné pohladenie, v termíne do 9. 12. 2011 alebo od 27. 1. až 29. 2. 2012 a už od 156 eur na osobu a pobyt,“ konštatuje Ferienčiková. V pobyte je okrem ubytovania s polpenziou zahrnutý aj horúci nápoj s jedinečnou smrdáckou roládou na privítanie, konzultácia s lekárom, do 8 individuálnych procedúr za pobyt a navyše celotelová hrejivá masáž.

  • Choroby, ktoré tu liečia: kožné ochorenia, ochorenia pohybového ústrojenstva, reumatické ochorenia

Kúpele Dudince

  • Kúpeľná 106, 962 71 Dudince, tel.: LD Rubín: 045/550 4920, LD Smaragd: 045/550 4950

Liečivá dudinská minerálna voda patrí medzi najvzácnejšie na svete. „Jej vysoká mineralizácia a ojedinelá kombinácia oxidu uhličitého a sírovodíka umožňuje liečbu rôznych ochorení súčasne. Na prvom mieste sú to ochorenia pohybového aparátu, neurologické ochorenia a ochorenia kardiovaskulárneho aparátu, ako aj choroby profesionálneho preťaženia. Liečivé účinky minerálnej vody sa využívajú aj ako prevencia pred týmito ochoreniami,“ vymenúva Jana Hanáková. „Naša špeciálna zimná ponuka je určená všetkým, ale predpokladáme, že by mohla osloviť penzistov, nakoľko je veľmi cenovo výhodná. Okrem celoročne platných pobytov ponúkame momentálne dva špeciálne produkty – Biely Rubín a Smaragd Winter,“ vraví.

Až do 21. decembra môžu penzisti absolvovať zimný liečebný pobyt Biely Rubín. Liečebný pobyt obsahuje: ubytovanie, polpenziu (raňajkový bufet, večera ako výber z menu, šalátový bufet), povinnú lekársku konzultáciu, 1 liečebnú procedúru denne (počet nocí = počet procedúr, podávanie procedúr), denné využitie vírivého relaxačného bazéna Wellnea (v prevádzkových hodinách), bonus: na každých 5 dní pobytu 2× 2-hodinová návšteva Vitálneho sveta Wellnea (whirlpool, suchá a parná sauna, tepidárium, oddychová zóna), zľavu 10 percent na dokúpenie ďalších procedúr z ponuky kúpeľov. Minimálna dĺžka pobytu je 5 až 6 nocí, cena pre osobu v jednoposteľovej izbe je 45,90 eura na deň a noc a v dvojposteľovej izbe 39,90 eura na deň a noc.

Zimný liečebný pobyt Smaragd Winter môžete absolvovať do 18. decembra alebo potom od 9. januára do 29. februára 2012. Liečebný pobyt obsahuje: ubytovanie, polpenziu (raňajkový bufet, večera ako výber z menu, šalátový bufet), povinnú lekársku konzultáciu, 1 liečebnú procedúru denne (počet nocí = počet procedúr, podávanie procedúr), denné využitie vírivého relaxačného bazéna Wellnea (v prevádzkových hodinách), bonus: na každých 5 dní pobytu 2-krát 2-hodinová návšteva Vitálneho sveta Wellnea (whirlpool, suchá a parná sauna, tepidárium, oddychová zóna). Cena pobytu na osobu a noc v jednoposteľovej izbe stojí 39 eur, v dvojposteľovej 33 eur.

„Prečo by sa mali penzisti rozhodnúť pre naše kúpele? Pretože všetky služby sú pod jednou strechou, čo je v zimnom období veľkou výhodou, dudinská liečivá voda vplýva na viaceré diagnózy súčasne, máme tu pokojné a tiché prostredie, dobrý pomer kvalita – cena a možnosti kultúrneho a športového vyžitia, výlety, tanečné zábavy, knižnica a podobne,“ dodala Hanáková.

Hotel Prameň Dudince

Ponúka relaxačno-liečebný pobyt len za 154 eur na osobu. Ponuka platí do 17. 12. a od 3. 1. do 2. 3. 2012. Pobyty sa začínajú vždy v nedeľu večerou a končia v piatok raňajkami. V cene je zahrnuté: 5 nocľahov v dvojlôžkovej izbe, plná penzia, lekárska konzultácia, 10 procedúr (pohybové ochorenia), voľný celodenný vstup do krytého bazéna s vodnými atrakciami, voľný vstup do vírivého bazéna s hydromasážou a perličkou, voľný vstup do fitnes, každý deň zdarma domáci zákusok ku káve, večera pri sviečke, tanečný večer so živou hudbou.

Trenčianske Teplice

patria k najstarším kúpeľom a vďaka prírodnej sírnej termálne vode a svojej polohe aj k najnavštevo­vanejším. Okrem klasickej liečby ponúkajú špeciálne relaxačné, víkendové, firemné a seniorské pobyty.

„Sme už dlhodobo špecialisti na liečbu pohybového aparátu, disponujeme vynikajúcou liečivou vodou a odborníkmi s dlhoročnými skúsenosťami. Spolu s jedinečnou atmosférou kúpeľného mestečka a ideálnou klímou uprestred Strážovských lesov sú ideálnym miestom na prechádzky a oddych,“ vraví Ľuboslava Červenáková, riaditeľka pre obchod a marketing.

Ideálne sú na liečbu ochorenia pohybového aparátu – reumy, artrózy, stavy po úrazoch a operáciách, nervové ochorenia súvisiace s pohybovým aparátom. Kontraindikáciou sú otvorené rany a infekčné ochorenia, inkontinencia, vážne ochorenia srdca, tehotenstvo.

„Pre seniorov máme pripravený Seniorský pobyt. Jeho zloženie procedúr je špeciálne pripravené pre seniorský vek. V cene pobytu je zahrnutá plná penzia, vstupné lekárske vyšetrenie a plná penzia. Pobyt je vhodný od 60 rokov a má veľmi výhodnú cenu, vzhľadom na štruktúru služieb. Patrí medzi druhý najobľúbenejší pobyt v našej ponuke,“ vraví Červeňáková.

„V pobyte sú dve procedúry denne a to v kombinácii: termálny kúpeľ, rašelinový zábal, masáž,  oxygenoterapia,  plávanie alebo perličkový kúpeľ,“ dodala. Cena začína od 36 eur na osobu a deň, v nej je zahrnutá plná penzia, lekárske vyšetrenie vstupné a výstupné, dve procedúry denne.

debata chyba