Na začínajúci herpes na perách pomáha kocka ľadu

Herpes na perách sa začína nepríjemným mravčením na perách, pokračuje opuchom, potom sa vytvorí čerevený uzlík a na záver pľuzgierik. Ten po čase pukne, vznikne chrasta, ktorá odpadne. A je po herpese. No prežiť obdobie na perách s ním, sa dá označiť za nepríjemné, bolestivé a otravné.

23.03.2012 08:29
herpes, pery Foto:
Herpes na perách - ilustračné foto.
debata

Najčastejšie táto vírusová choroba, ktorá dostala označenie herpes, vzniká pri oslabenej imunite. Robte teda všetko preto, aby ste ju posilnili. Pomáhajú striedavé sprchy, veľa ovocia a zeleniny a akýkoľvek pohyb, najlepšie na čerstvom vzduchu.

O herpes si koledujete aj pri mechanickom dráždení ako je bozkávanie či jedenie, no tvorbu herpesu podporuje aj chrípka a ostatné ochorenia, ktoré sprevádza horúčka.

Čo ešte všetko nerobí dobre vašim perám, resp. vytvára výborné podmienky na vznik novým herpesom? Do tejto skupinky patrí intenzívne ultrafialové žiarenie. Pery treba preto natierať opaľovacím krémom s vysokým ochranným faktorom alebo si ich chrániť inak (šatkou, šálom). Z počasia vplýva negatívne aj silný vietor (môže ich popukať). Aj v období so zvýšeným stresom má herpes pôdu ako vyšitú na to, aby sa vytvoril. Tomu sa už, žiaľ, nedá vyhnúť tak ľahko. Vyžaduje si to rôzne cvičenia a relaxačné techniky. Na celkové upokojenie organizmu najlepšie zo všetkého zaberá joga.

Výborným, lacným a vysoko účinným receptom na herpesy je aj ľad. Odporúča sa pre všetkých, ktorým sa vylieči, no dokola opakuje. Nečakajte a hneď, ako pocítite na perách mravčenie, priložte si do vreckovky kocku ľadu a pritlačte na postihnuté miesto. Podržte tak dlho, ako znesiete.

Pomáhajú aj obklady z liečivých rastlín. Protizápalové vlastnosti má okrem rumančeka aj vňať prasličky alebo dúšky tymianovej. Na herpes si ich možno prikladať v záparovom vrecúšku alebo ho potierať odvarom.

debata chyba