Zápach z úst je zabijakom kariéry

- inzercia - Zápach z úst môže byť veľkou nevýhodou v pracovnom prostredí – najmä pre tých, ktorí o svojom handicape nič netušia

08.05.2012 08:00
interpharm business 2
debata

Zápach z úst je akýmsi slabým miestom v našom sebavedomí. My sami si sotva všimneme nepríjemný pach nášho dychu. Vzhľadom na to, že ústna a nosová dutina sú nachádzajú vedľa seba a sú navzájom prepojené, na závan svojho dychu z úst alebo nosa sme zvyknutí a zmenu jeho vône nevnímame – na rozdiel od ľudí okolo nás. Znamená to, že pri odhalení zápachu z úst – halitózy, ako sa tento problém medicínsky nazýva, sa môžeme spoľahnúť len na spätnú väzbu od svojho okolia.

Zápach z úst je tabuizovaná téma

Čo funguje pomerne dobre v súkromnom živote a v rodinnom kruhu, je rozhodne tabu v pracovnom prostredí. Podľa výsledkov prieskumu uskutočneného švajčiarskou spoločnosťou GABA – špecialistom na starostlivosť o ústnu dutinu v roku 2009, je ochotný poukázať na problémy so zápachom z úst u svojho kolegu približne každý tretí človek. Šéfovia sú ešte zdržanlivejší – len 20 percent z nich si vie predstaviť, že by sami o tomto probléme hovorili so svojimi zamestnancami. V dôsledku tohto zistenia, ľudia postihnutí problémom halitózy často trpia sociálnymi dopadmi bez znalosti príčiny. Uvedomujú si, že ich kolegovia sa im vyhýbajú a držia si od nich odstup. Všeobecne to vedie k zvyšovaniu straty sebavedomia pri komunikácii s inými ľuďmi.

Samotné čistenie zubov nepomáha

Za účelom odstránenia problému je potrebné, aby sa ústna aj nosná dutina brali do úvahy a liečili sa ako celok. Vedcom meridol® Výskumu sa podarilo vyvinúť systém „proti zápachu z úst“, ktorý pozostáva z ústnej vody a gélu na zuby a jazyk. Mechanické čistenie jazyka zabezpečuje mimoriadne plochá škrabka na jazyk. Používa sa v kombinácii s gélom na zuby a jazyk, ktorý je vhodný na každodennú ústnu hygienu.

Gél na zuby a jazyk a ústna voda samozrejme obsahujú fluoridy a blokátory zápachu z úst. Obidva tieto produkty dentálnej hygieny majú antibakteriálny účinok a viažu sa s látkami produkujúcimi zápach. Biochemicky znižujú metabolizmus baktérií spôsobujúcich zápach a neutralizujú nepríjemne zapáchajúce zlúčeniny síry.

Ako dochádza k zápachu z úst

Meridol

Veľmi často sa predpokladá, že zdrojom zlého dychu z úst je žalúdok, ale ide o zlú domnienku. V deviatich z desiatich prípadov zápach z úst pochádza z ústnej dutiny, šíri sa najmä z koreňa jazyka. Za nepríjemný dych z úst zodpovedajú najmä baktérie, ktoré žijú na jazyku. Usadzujú sa na ňom hlavne vtedy, ak sa z neho dlhšie neodstraňuje povlak. Ľudia postihnutí zápachom z úst by si mali uvedomiť, že tento problém je teda nepriamo úmerný starostlivosti o zuby, a preto je pre nich veľmi dôležité čistenie jazyka.

Viac informácií o produktoch Meridol Halitosis nájdete na tejto stránke.

debata chyba