Základy prvej pomoci na webe

Možnosť osvojiť si základy prvej pomoci využilo do dnešného dňa takmer 33-tisíc unikátnych návštevníkov webstránky www.prvapomoc.sk a 3-tisíc užívateľov e-learningového kurzu.

23.09.2013 14:00
Čo má obsahovať domáca lekárnička Foto:
Ilustračné foto.
debata

Projekt Krajina záchrancov inšpiruje a motivuje bežných ľudí osvojiť si základy prvej pomoci od februára tohto roka. Ambíciou projektu je však pripraviť každého Slováka na situácie, keď je pomoc viac ako nevyhnutná. „Výjazdy k dopravným nehodám tvoria významnú časť práce záchranára.

Nanešťastie, často sa nezaobídu bez ťažkých zranení, trvalých následkov, v najhoršom prípade smrti. Byť svedkom autonehody je pre bežného človeka šok, no zachovať si chladnú hlavu a urobiť najpotrebnejšie úkony do príchodu záchranky môže byť rozhodujúce.

Podľa štatistík viac ako polovica úmrtí pri dopravných nehodách nastáva v prvých minútach. Krajina záchrancov je príležitosť, ako si osvojiť základy prvej pomoci a byť pripravený aj na takéto náročné situácie,“ uviedol doc. MUDr. Viliam Dobiáš, dlhoročný záchranár a odborný garant projektu Krajina záchrancov.

Seriál o prvej pomoci prináša v prehľadných infografikách aj Pravda.

debata chyba
Viac na túto tému: #prvá pomoc #web #Krajina záchrancov