Silvestrujte tak, aby ste si z osláv niečo pamätali

Len čo prejde vianočné hodovanie a oddýchneme si od ťažkých jedál i prípitkov, už sa tešíme na ďalšiu hostinu, pričom silvestrovská oslava býva v uvoľnenejšom duchu.

31.12.2013 06:00
nový rok, silvester, oslava, alkohol, prípitok,... Foto:
Ilustračné foto.
debata

Radi sa odviažeme, najmä v partii a ráno to až tak veselo nevyzerá, najmä vtedy, keď to preženieme.

Preventíva počas celých sviatkov

Dobroty nás lákajú zo všetkých strán, všade to vonia a my nevieme odolávať, keďže sú tu práve na to – aby sme si ich dopriali počas koncoročných sviatkov viac ako inokedy. Do toho chutné nápoje, vrátane alkoholu do nálady. Čo s tým? Posilňovať imunitu – zaradiť do nezdravšieho sviatočného jedálnička aj veľa ovocia a zeleniny, celozrné pečivo a kyslomliečne výrobky.

Čo zabíja jedy?

Určite sa počas sviatkov nájde v každej chladničke kyslá kapusta, chren, či zázvor – to sú vzácne prírodné produkty, ktoré telu dodajú potrebné látky, vyženú z neho jedy i vírusy a hodovanie sa s nimi ľahšie zvládne. Nezabúdajte aj na časté prechádzky, otužovanie organizmu – sprchou, či saunou. Pite veľa tekutín, najmä čerstvých štiav a bylinkových čajov.

Vyhýbajte sa stresu

Stres nepridá žiadnej zábave a určite ani tej silvestrovskej. Vyberte si takú spoločnosť, prostredie a podmienky na oslavy, aby ste sa cítili v pohode a aj ťažšie jedlá, či množstvo drinkov vám potom lepšie sadne. Kalórie vytancujte, skrátka spáľte ich pohybom, smiechom, dobrou energiou. Nájdite si čas aj na relax, na uvoľnenie po celom náročnom roku a zhone okolo sviatkov. Hodujte veselo, ale s rozumom, aby ste na Nový rok sedeli s vyloženými nohami pri kávičke a pokojom v duši, nie s bolehlavom v posteli.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #zázvor #Silvester #kyslá kapusta #chren