Plátok zázvora namiesto mastičky - vylieči opar

Opar či herpes. Málokto ho nepozná. Áno, začína presne takto: nájde si miestečko na pere a začne tam mierne brnieť.

05.05.2015 06:00
opar, herpes Foto:
Nič príjemné.
debata

Potom sa pridá červené zafarbenie. Opar je na svete. A my sa ho potrebujeme zbaviť, pretože je nepríjemný. Nepotrebujete mastičku z lekárne, v prírode je dosť liečivých pomocníkov, ktoré s ním zatočia.

Čierne ríbezle

Príznaky herpesu pomôžu zmierniť. Vo chvíli, keď ešte len tušíte, že sa vám tvorí na pere herpes, mali by ste ich mať v podobe koncentrovanej šťave poruke. Môže pomôcť, aby príznaky rýchlo odzneli. Keďže čierne ríbezle pochopiteľne nie je jednoduché mať doma v čerstvom stave, praktické je zamraziť šťavu v dávkovači na kocky. Dobrou správou je, že rozmrazená šťava pomáha rovnako ako čerstvá.

Harmanček a medovka

Na herpes sú účinné aj kamilky či medovkový extrakt. Najlepšou liečebnou formou je parný kúpeľ. Póry na koži sa vďaka pare otvoria a účinné protizápalové látky ako je napríklad alantoín môžu do zápalu krásne prenikať.

Plátok zázvora

V krajinách Ďalekého východu sú populárnymi „liekmi“ na opar tri ostré potraviny, ktoré tiež liečia nádchu – čili, zázvor a cesnak. Predovšetkým zázvor je neuveriteľne účinný a bojuje aj v prípade, že sa herpes objavuje opakovane. Antivírusový účinok dokáže aktuálny herpes úplne zlikvidovať. Dôležité je, aby bola bublinka liečená čo najskôr, čiže už vo fáze jej vývoja. Podobne, ako lieči surový zemiak akné, stačí plátok zázvora na päť minút priložiť na vznikajúci opar. Keď postihnutá časť začne mierne páliť, vysiela signál, že stačilo. Ak opar po tomto zákroku stále vidieť (nezmizol), procedúru zopakujte, až kým úplne odznenia. Podobne ako so šťavou z čiernych ríbezlí, ani zázvor nemá doma bežne po ruke každý. Na túto situáciu sa dokonale pripravíte tak, že si zázvor nakrájate na plátky a dáte zamraziť. Bonusom takéhoto „lieku“ bude navyše chladivý účinok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #opar #zázvor #herpes #antivírus #čierne ríbezle #harmanček #alantoín