Bez bolesti chrbta (4): Nedajte si pokaziť romantický večer

Bolesť chrbta je druhým najčastejším dôvodom návštevy lekára. Mnohí však podceňujú potrebu dlhodobej liečby a spoliehajú sa na chvíľkovú úľavu pomocou liekov proti bolesti.

10.10.2015 06:00
debata (2)

V tomto seriáli vám na príklade bežných činností ukážeme, ako možno svojmu chrbtu pomôcť v rôznych situáciách každý deň. Naučte sa, ako riešiť príčinu bolesti systematicky a ako najlepšie regenerovať poškodené nervy chrbtice.

Stráviť raz za čas romantický večer vo dvojici je nielen príjemné, ale podľa psychológov aj veľmi prospešné pre upevnenie vzťahu. Ideálny scenár, ktorý však môže znenazdajky prekaziť bolesť chrbtice. Vedeli ste, že predísť jej môžete už pri samotných prípravách? Vybrali sme niekoľko tipov, ako sa prichystať na príjemné strávenie času s partnerom a zároveň pomôcť svojmu chrbtu.

Holenie
Pred zrkadlom sa nehrbiť: Zrkadlo by malo byť umiestnené v dostatočnej výške, aby ste sa pri pohľade doň nemuseli zbytočne zohýbať a chrbát zostal vystretý. Chrbtici pomôžete aj tým, že budete stáť s jednou nohou predkročenou.

Žehlenie
Pri žehlení si vyložiť nohu: Nepodceňujte ani žehlenie. Výrazne pomôže pravidlo predkročenia jednej nohy a vystretého chrbta. Dobrou alternatívou je vyloženie jednej nohy na podstavec. V oboch prípadoch by však žehliaca doska mala byť nastavená vo výške, ktorá umožňuje nehrbiť sa.

Obúvanie posediačky
Poloha v sede pri obúvaní topánok na rozdiel od zohýbania sa výrazne šetrí kríže. Šetrite si však aj hornú časť chrbtice a namiesto predklonu uprednostnite preloženie jednej nohy cez druhú pri vystretom chrbáte. Predídete bolesti a užijete si príjemný večer s milovanou osobou.

chrbtica

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #chrbát #bolesti chrbtice #seriál Bez bolesti chrbta