Kúpele pomáhajú pri prevencii aj liečbe: Tu je koncoročná ponuka

Kúpeľná liečba patrí k dôležitým liečebným postupom, je prevenciou civilizačných ochorení, ale v posledných rokoch si kúpeľný pobyt ľudia vyberajú aj ako miesto svojej dovolenky.

23.12.2015 06:00
kúpele, relax, dôchodca, senior, Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Kúpele majú v systéme zdravotníctva nezastupiteľnú úlohu. Podľa niektorých lekárov sa ešte stále zabúda na hlavnú úlohu kúpeľov, a tou je primárna prevencia. Kúpeľná starostlivosť je ústavnou zdravotnou starostlivosťou. Pacient preto musí spĺňať základnú podmienku: kúpeľnej starostlivosti musí predchádzať ambulantná zdravotná starostlivosť alebo hospitalizácia.

„Kúpele majú svoje nenahraditeľné miesto pri mnohých chronických ochoreniach. Účinok takejto komplexnej liečby je bezprostredný a dlhodobý,“ vraví Martina Konrádyová, vedúca obchodu a marketingu Kúpeľov Vyšné Ružbachy.

Klienti, ktorí absolvujú kúpeľnú liečbu, sa delia na pacientov liečiacich sa v skupine A – zdravotná poisťovňa hradí celý pobyt, ľudí liečiacich sa v skupine B – zdravotná poisťovňa hradí zdravotnú starostlivosť, ale nie služby. Do kúpeľov v posledných rokoch chodia ľudia aj ako samoplatcovia.

Väčšina klientov má však na kúpele nárok zo zákona. O tom, či vznikol, rozhodne na základe zdravotného stavu lekár špecialista, nie poisťovňa. Dôležitou podmienkou na schválenie návrhu na kúpeľnú liečbu je, že všetky vyšetrenia nesmú byť staršie ako tri mesiace. Pacienti vo veku nad 70 rokov musia mať navyše v návrhu uvedené aj výsledky interného vyšetrenia.

„Ak návrh spĺňa kritériá, poisťovňa návrh schváli,“ povedala hovorkyňa Všeobecnej zdravotnej poisťovne Petra Balážová. „Rozsah a indikácia na kúpeľnú liečbu je stanovená zákonom o rozsahu zdravotnej starostlivosti, kde je presne stanovené, za akých podmienok má pacient nárok na liečenie v skupine A alebo B,“ dodala.

Zdravotná poisťovňa však môže liečbu aj zamietnuť. „Urobí tak v prípade, že návrh nespĺňa všetky zákonom stanovené podmienky a liečba nie je indikovaná opodstatnene, alebo ak existujú pre konkrétnu indikáciu kontraindikácie,“ konštatovala Balážová.

Medzi kontraindikácie patrí napr. gravidita, u onkologických pacientov je to neukončená liečba, pri epilepsii je to posledný záchvat menej ako 3 roky, neliečený alkoholizmus a iné toxikománie, vysoký krvný tlak neúplne kontrolovaný liečbou, inkontinencia moču.

Návrh na kúpeľnú liečbu schvaľujú zdravotné poisťovne spravidla do 30 dní, ak nie je potrebné doložiť ďalšie podklady. Konkrétne procedúry predpisuje lekár priamo v kúpeľoch.<pe>

Koncoročná ponuka kúpeľných zariadení

Kúpele Nový Smokovec

„Kúpeľná liečba bola základom vzniku cestovného ruchu v Tatrách. Vo Vysokých Tatrách sme jediné tradičné kúpeľné zariadenie,“ hovorí riaditeľ kúpeľov Jozef Vilim. „Naše kúpele sú obľúbené najmä preto, že sú menšie, tzv. rodinné. Klienti pocítia v tomto prostredí v nadmorskej výšky 1 018 m.n.m úľavu od chronických dýchacích problémov.“ Silvestrovský pobyt sa tu ešte dá rezervovať. Cena pobytu sa pohybuje od 40 eur na osobu a noc. „Pri absolvovaní kúpeľnej liečby do 31. 3. 2016 ponúkame klientom zdravotných poisťovní špeciálne akcie: pre tých, čo si chcú oddýchnuť osamote: doplatok  za samostatné ubytovanie už od 0 eur; pre pobyty so spolubývajúcim: preplatenie výletu lanovkou na Hrebienok; pre skupinu B: doplatky už od 5 eur. Od roku 2016 ponúkame klientom aj vstupy zadarmo do relax zóny s bazénom so slanou vodou a protiprúdom, fitnes, fínskou saunou a tepidáriom,“ vymenúva Jozef Vilim.

Doplatky sa rôznia podľa sezóny a typu ubytovania, ktorý si hosť vyberie. Na nástupy do 31. 3. 2016 ponúkajú týmto klientom zľavy a pobyt v skupine B je tak možný už za doplatok 5 eur/noc. Poplatok zahŕňa ubytovanie, raňajky, obedy a večere; procedúry hradí zdravotná poisťovňa. „Klientom vo veku nad 55 rokov ponúkame celoročne pobyt Týždeň pre seniorov 2016 na min. 5 nocí v cene od 140 eur/os/pobyt (5× ubytovanie, 5× raňajky, 5× večeru, lekársku konzultáciu, 10 procedúr a voľný vstup do relax zóny s bazénom),“ dodal Vilim.

Bardejovské Kúpele

Patria medzi najstaršie a najnavštevovanejšie a okrem dvoch indikácií (duševné a kožné ochorenia) sa tu liečia všetky ostatné indikácie. Kúpele sa nachádzajú mimo mesta a akéhokoľvek priemyselného parku, čo zabezpečuje oázu zdravia a oddychu v pravom zmysle slova. „Máme jedinú kolonádu na Slovensku, máme najstaršie múzeum ľudovej architektúry priamo v kúpeľoch, ako jediné kúpele organizujeme Medzinárodné hudobné leto s dennými promenádnymi koncertmi,“ hovorí ekonomicko-obchodná riaditeľka kúpeľov Tamara Šatanková. „V areáli je kúpalisko s vyhrievanou vodou, wellness spa, 6 tenisových kurtov, minigolf, požičovňa bicyklov, 35 km značených turistických chodníkov, v blízkosti mesto Bardejov zapísané do zoznamu UNESCO. Viac ako 60 % kapacity hotelov je prepojených spojovacou chodbou a klient si prejde suchou nohou. Ide o hotely Ozón, Astória, Alžbeta a od januára aj nový hotel Alexander. Najviac prameňov (10), ktoré vyvierajú na jednom území, je práve u nás.“ Každoročne pripravujú silvestrovský balíček.

Minimálny počet nocí je 3 a klienti majú v cene zahrnuté stravovanie formou bufetov, procedúry, ubytovanie v hoteloch Ozón alebo Astória a denný animačný program. Cena sa pohybuje od 187 eur/os/4 dni. „Najväčšou novinkou je otvorenie zrekonštruovaného hotela Alexander, ktorý bude prvým 4-hviezdičkovým hotelom v našom regióne. Plánované otvorenie je v januári 2016.“ Ceny pre „béčkových“ klientov ponechali na úrovni roku 2015, s malou zmenou pre tých poistencov v skupine B, ktorí budú ubytovaní v kategórii 3 hviezdičky a viac, kde zvýšili cenu za stravovanie. Ceny pre samoplatcov vzrástli maximálne o euro. „Ceny počas Silvestra sú rovnaké pre všetky vekové kategórie, nemáme zvýhodnený balíček pre seniorov. Ten ponúkame až po 2. januári 2016,“ dodala.

Kúpele Brusno

Liečia tu choroby obehového, tráviaceho, nervového ústrojenstva a choroby látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, ústavnou formou sa rehabilitujú poúrazové a pooperačné stavy pohybového aparátu. „Do 23. 12. 2015 máme pre všetkých klientov pripravený relaxačný pobyt len za 59 eur na osobu a deň v dvojlôžkovej izbe s plnou penziou, lekárskou konzultáciou a 2 liečebnými procedúrami denne,“ hovorí marketingovo-obchodná manažérka Lenka Sokolová. „Ponúkame možnosť kúpeľnej liečby aj počas vianočných a silvestrovských sviatkov a všetci klienti v skupine B zaplatia na deň len 14 eur. Počas Vianoc sme pripravili štedrovečernú večeru a počas Silvestra majú klienti bonus – vstup na silvestrovskú gala večeru.“ Doplatky v skupine B v mesiaci január sú 14 eur, február až apríl 21 eur. Klientom, ktorí už na pobyte boli, ponúkajú vernostnú zľavu – 7 eur na deň. Daň z ubytovania je 1 euro/os./deň.

Kúpele Trenčianske Teplice

Kúpeľné bazény sú postavené priamo na termálnych prameňoch, vďaka čomu sa nazývajú aj „zrkadliská“. „Termálna liečivá voda v našich kúpeľoch má ideálnu pocitovú teplotu (35,5 – 39 °C), čím je vhodná na priame použitie pri procedúrach bez jej predchádzajúcej úpravy, či už ohrievania alebo, naopak, ochladzovania. A tým sú liečivé účinky našej vody pre našich návštevníkov v maximálnej možnej miere zachované. Navyše jedine u nás nájdete originálnu odpočiváreň hammam, postavenú v maurskom slohu ešte v roku 1888,“ vraví marketingová manažérka kúpeľov Radka Hledíková-Poncová.

„V ponuke máme vianočné aj silvestrovské pobyty. Oba pobyty obsahujú sprievodný kultúrny program,“ povedala. Aktuálne štartujú už 4. ročník obľúbenej akcie Kúpele v regióne, ktorá potrvá až do konca februára 2016 a po celý budúci rok budú aj naďalej ponúkať Pravé kúpeľné pobyty. "V roku 2016 sa ceny za naše štandardné pobyty a procedúry nemenia. Seniormi sú pobyty u nás celoročne obľúbené, či už ide o pobyt Dr. Senior, alebo obzvlášť cenovo výhodné skupinové pobyty Senior špeciál I. a II.

Kúpele Aphrodite Rajecké Teplice

Hlavným lákadlom kúpeľov je kúpeľný dom Aphrodite postavený v antickom štýle, v ktorom sú poskytované liečebné procedúry, a tiež novorekonštruovaný hotel Aphrodite Palace. „Klientom, ktorí u nás strávia vianočné sviatky, každoročne ponúkame na Štedrý deň špeciálne štedrovečerné menu, v ktorom nebudú chýbať tradičné vianočné jedlá a bude doplnené príjemným, sviatočne ladeným hudobným zážitkom,“ vraví Silvia Ďuranová. „V ponuke máme i obľúbený silvestrovský relaxačný pobyt s polpenziou a procedúrami, počas ktorého si hostia nielen oddýchnu, ale aj privítajú Nový rok na silvestrovskom galavečere s výbornou zábavou a bohatým programom. Ceny silvestrovského pobytu s polpenziou a procedúrami sa začínajú od 59 eur/os./noc,“ povedala.

V roku 2016 plánujú rozšíriť saunový svet o komplex vonkajších sáun a rozšíriť a renovovať masérske miestnosti v duchu antickej architektúry. Niektoré ceny pre samoplatcov i pre poistencov v skupine B zostali v porovnaní s rokom 2015 nezmenené a niektoré sa mierne zvýšili. Ide napríklad o ceny balíkov, v ktorých upravili zloženie procedúr v súvislosti so zavedením noviniek v tejto oblasti. „Na penzistov nezabúdame, a preto máme aj pre rok 2016 v ponuke pobyt Senior Vital pre osoby nad 60 rokov. Cena týždňového pobytu je 278 eur na osobu v dvojlôžkovej izbe. V cene je 7× ubytovanie, 7× polpenzia, 7× trojhodinový vstup do vodného sveta a 3× klasická masáž 15 min. Ak majú seniori záujem o kratší pobyt, môžu využiť napríklad ponuku relax pobytov v pracovnom týždni so zľavou 15 %,“ dodala.

Kúpele Červený Kláštor – Smerdžonka

Kúpele sú situované v krásnom prostredí najmenšieho národného parku na Slovensku. „Jedinečná minerálna voda Smerdžonka, ktorá po stáročia vyviera z hlbín zeme, lieči a pomáha ľuďom už oddávna a jej liečivú silu poznali aj mnísi z neďalekého kláštora. Sme len jedny z dvoch kúpeľov, kde sa liečia všetky kožné ochorenia a zdravá minerálna voda Smerdžonka má blahodarné účinky aj pri liečení ochorení pohybového aparátu, porúch tráviaceho ústrojenstva a neurologických chorôb,“ vraví Vladimír Šmída z marketingu. Nielen sírovodíková voda, ale aj čisté ovzdušie pôsobia priaznivo na zdravie.

„V roku 2014 sme získali štatút klimatických kúpeľov. Všetko sa pripravuje na to, aby sme mohli najnovšie liečiť klientov nielen s dýchacími problémami, keďže indikácie klimatických podmienok vhodných na liečenie sú totiž okrem netuberkulóznych chorôb dýchacích ciest aj pre onkologické choroby, choroby z povolania, duševné choroby a choroby z poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, konkrétne stavy po operácii štítnej žľazy pre tyreotoxikózu do 12 mesiacov po operácii.“ Na koniec roka majú pripravené 2 pobytové balíky. Jeden z nich je Silvestrovský pobyt, ten druhý je určený na celé zimné obdobie. Silvester v Pieninách – začína sa od ceny 113,90 eura, Hrejivá zima začína od ceny 160,50 eur/os./noc. Ceny pre pacientov liečiacich sa v skupine B a samoplatcov zostávajú aj v roku 2016 na úrovni tohto roka. „Pre penzistov máme celoročne zvýhodnený Senior pobyt a zároveň dôchodcom poskytujeme aj bez prenocovania 10 % zľavu na všetky procedúry, ktoré poskytujeme. Čo sa týka Senior pobytu, cena sa začína od 186 eur za 5 nocí na osobu s polpenziou v závislosti od typu ubytovania, súčasťou je aj ľubovoľných 5 procedúr.“

Liečebné termálne kúpele Sklené Teplice

Kúpele sú jedinečné pre svoju liečivú vodu, ktorá do bazénov nateká priamo z prameňov, chemicky sa neupravuje a neriedi. Je bohatá na výskyt vzácnych minerálov, ako je magnézium a kalcium, železo, a preto je predurčená na liečenie pohybového aparátu. Nachádza sa tu európsky unikát, jaskynný parný kúpeľ – parenica, prírodne vytvorená jaskyňa s liečivou termálnou vodou, ktorá má 42 oC. „Okrem liečivej vody ponúkame viac ako 60 liečebných procedúr a profesionálnu lekársku starostlivosť,“ približuje Ivana Marušková.

„Ako každý rok, aj tento máme pripravený Silvestrovský pobyt na 5 nocí, kde sme pre klientov pripravili dôstojné ukončenie roka silvestrovskou zábavou so živou hudbou, večerou a polnočným ohňostrojom. Pobyt ponúkame v cene už od 40 eur/os/noc,“ informuje. Ceny pre pacientov skupiny B zostávajú zhruba na tej istej úrovni ako v roku 2015, rovnako ponúkajú dlhodobo KD Márie Terézie bez doplatkov a čo sa týka klientov samoplatcov, tam sa ceny mierne upravovali, v priemere o 2 eurá/os/noc smerom nahor. Ceny sa snažia nastaviť tak, aby kúpele boli dostupné pre všetky vekové kategórie.

Prírodné jódové kúpele Číž

Kúpele svojou prírodnou liečivou jódo-brómovou vodou patria už viac ako 120 rokov medzi vzácne zdroje svojho druhu v Európe. Liečia sa tu choroby pohybového ústrojenstva, nervové choroby, choroby z poruchy látkovej výmeny, choroby z povolania. „Pre klientov sme pripravili pobyt v trvaní 6 dní/5 nocí v cene 145 eur ako Darček pod stromček. Táto cena zahŕňa: ubytovanie v hoteli Rimava, plnú penziu, 8 liečebných procedúr a zdravotnú starostlivosť pod dohľadom odborného lekára. Pobyt je možné absolvovať do 30. apríla budúceho roka,“ vraví Eva Henczová z obchodnej správy kúpeľov. Pre pacientov v skupine B sa budú doplatky na budúci rok za ubytovanie a stravu pohybovať vo výške od 11,70 eura/deň do 23 eur/deň v závislosti od štandardu ubytovania a termínu absolvovania kúpeľnej liečby.

Kúpele Bojnice

Základom liečebných procedúr je prírodná, liečivá, hydrogén-uhličitanovo-síranová, vápnikovo-horčíková hypotonická akratoterma s teplotou od 28 do 52 ºC, ktorá vyviera z 9 prameňov. „V ponuke máme silvestrovské pobyty na minimálne 6 prenocovaní (od 27. 12. 2015 do 6. 1. 2016) v cene 79 eur/os/noc. V cene pobytu je zahrnuté ubytovanie, plná penzia s raňajkami formou švédskych stolov a možnosťou výberu z 5 jedál k obedu a večeri, lekárske vyšetrenie, priemerne denne 3 procedúry + celodenný voľný vstup do Vodného sveta v LD Mier. Silvestrovský program s tombolou a ohňostrojom je v cene pobytu,“ približuje ponuku Jana Mendelová z obchodného oddelenia.

„Do pozornosti dávame aj kratšie silvestrovské pobyty od 3 do 5 prenocovaní v cene 79 eur/os/noc v dvojlôžkovej izbe. Pri pobyte od 3 do 5 nocí sa k celkovej cene za pobyt účtuje doplatok za silvestrovský program vo výške 30 eur/os, nástup na pobyt je možný maximálne do 30. 12. 2015,“ dodala. Doplatky sú pre skupinu B platné do konca februára 2016, odvíjajú sa od liečebnej budovy, v ktorej chce byť klient ubytovaný: v novom liečebnom dome Lysec – 22 eur/deň, v hlavnej budove (LD Baník, LD Mier) – 16 eur/deň. Ceny pobytov na minimálne 6 prenocovaní pre samoplatcov na rok 2016 sa zvyšujú približne o jedno euro, ceny kratších pobytov zostávajú nezmenené. "Pre seniorov nad 60 rokov ponúkame celoročne 10 % zľavu z cenníkových cien pobytu Klasik, Dynamik, Vital a Vital+, klasický liečebný týždenný pobyt s procedúrami ponúkame už od 34,20 eura/os/deň. Tieto zľavy sa na silvestrovský pobyt nevzťahujú.

Kúpele Štós

Kúpele Štós s najčistejším životným prostredím, majú jedinečnú klímu. Podľa švajčiarskej klasifikácie so stupňom 1. Klíma je mimoriadne vhodná na liečbu ochorení dýchacích ciest, astmy, alergií, ale aj porúch s imunitou. Okrem klímy ponúkajú aj speleoterapiu. Aktuálne je tu akcia s názvom Speleoterapia. Klienti, ktorí absolvujú kúpeľnú liečbu, na ktorú boli vyslaní slovenskou zdravotnou poisťovňou, ju majú zadarmo. Uvedená akcia bude prebiehať aj v roku 2016. Kúpele poskytujú viac ako 50 druhov procedúr.

„Naše kúpele sú tiež zamerané na liečbu ochorení chorôb z povolania,“ vraví marketingová manažérka Marianna Šimková. Zameriavajú sa aj na liečbu civilizačných chorôb, ako sú duševné ochorenia. „Pripravujeme bezkonkurenčnú výšku poplatkov pre pacientov v skupine B. Pacienti, ktorí absolvujú kúpeľný pobyt v roku 2016, budú uhrádzať doplatok za stravu a pobyt na lôžku iba vo výške 5 eur/os/deň.“ Pre penzistov majú celoročne zľavu 10 % na všetky pobyty.

Kúpele Dudince – liečebné domy Rubín a Smaragd a Hotel Minerál

Majú liečivú minerálnu vodu s ojedinelým zložením, dajú sa tu liečiť rôzne ochorenia súčasne, technické vybavenie balneoterapie patrí k najmodernejším na Slovensku, v ponuke majú najmodernejšie liečebné metódy, ako napr. lokálna kryoterapia, liečba kolagénom či rázová vlna. „Silvestrovské pobyty ponúka Hotel Minerál a v cene je ubytovanie na 3 noci, 3× plná penzia, 2× hodinový vstup do hotelového wellness, Silvestrovský večer s programom,“ vraví Jana Hanáková.

Termíny silvestrovského pobytu: 30. 12. 2015 až 2. 1. 2016 za 237 eur. Novinkou je, že pobyt Vitálny senior bude ponúkaný v zimnej a letnej verzii, súčasťou pobytov Lenivý a Aktívny víkend bude 1 vstup do minerálneho bazéna. „Keďže prebehla modernizácia LD Smaragd, ceny pre samoplatcov budú od budúcej sezóny v LD Rubín a Smaragd rovnaké.“ Ceny v skupine B sa stanovujú kvartálne, spravidla bývajú najvýhodnejšie v zimnom období. Doplatky za ubytovanie v dvojlôžkovej izbe a plnú penziu sú pre začiatok roka 2016 od 16 do 19 eur na deň.

Kúpele Nimnica

Pre klientov pripravili výhodné adventné pobyty. Okrem výhodnej ceny od 149 eur/os/6 dní dostanú aj 15 procedúr a celodennú stravu," vraví obchodná námestníčka kúpeľov Katarína Jamborová. "V roku 2016 sa klienti môžu tešiť na otvorenie nového kúpeľného domu s celkovou kapacitou 60 lôžok, rozšírenie kapacít vodoliečebných procedúr a masáží. Ceny v roku 2016 budú kopírovať ceny z roku 2015, tak pre poistencov v skupine B, ako aj pre samoplatcov. Najlacnejší doplatok v skupine B bude 11 eur/os/noc – teda 21-dňový pobyt bude stáť 231 eur.

Samoplatcovia si môžu zakúpiť obľúbený víkendový pobyt s ubytovaním, celodennou stravou, relaxačnými procedúrami – 1 × 2-hodinový vstup do medicínskeho wellness, 1 x klasická masáž, 1 x uhličitý kúpeľ, 2 x soľná jaskyňa – už za 90 eur/os/pobyt." Pre seniorov majú celoročné pobyty 6-dňové, ktorých cena sa pohybuje od 142 eur/os/pobyt pri relaxačnom pobyte a cena liečebného pobytu je od 159 eur/os/pobyt.

Kúpele Sliač

Na liečebné procedúry používajú prírodný žriedlový plyn. „Vzhľadom na to sú procedúry vyhľadávané. Klienti pociťujú pozitívne účinky už po pár opakovaniach,“ vraví Matej Nedorolík z obchodného oddelenia kúpeľov. „Silvestrovský pobyt sa stal u nás tradíciou. Tento rok sme pripravili trojdňový pobyt, ktorý obsahuje ubytovanie, stravu formou plnej penzie, procedúry a silvestrovský program. Klienti si ho môžu rezervovať už od 44 eur/os/noc,“ vraví. Na rok 2016 pripravili viacero noviniek. Medzi tie najväčšie patrí systém odmeňovania klientov za vernosť v podobe celoročných zliav z cien pobytov. Ponúknu aj nový typ pobytu pre samoplatcov s názvom Regenerácia & edukácia. „Klienti budú mať možnosť absolvovať osobné konzultácie s lekárom a fyzioterapeutom, ktorí im poradia v prevencií civilizačných ochorení. Pobyt uvedieme do predaja od januára s 20 % zľavou. Cena pobytu: 44,80 eura/os/noc,“ v­raví.

Na začiatok roka 2016 pripravili mimosezónne zľavy až do výšky 50 % z doplatkov pre pacientov skupiny B. Podmienkou je, že klienti musia zaslať návrh na kúpeľnú liečbu do konca roku 2015. Doplatky tak začínajú na cene 2 eurá/os/noc. Pre samoplatcov je pripravený systém vernostných zliav. "Klientov v penzijnom veku zvýhodňujeme celoročne a vždy sa im snažíme nájsť vhodnú alternatívu pobytu, ktorá spĺňa najmä ich požiadavky. Seniori u nás môžu absolvovať počas celého roka pobyt, ktorý obsahuje ubytovanie, stravu a procedúry za cenu už od 28 eur/os/noc.

Kúpele Vyšné Ružbachy

Využívajú na liečbu unikátne spojenie terapeuticky účinnej podhorskej klímy a prírodných liečivých zdrojov z termálneho prameňa Izabela, ktorý je klasifikovaný ako prírodná liečivá voda, stredne mineralizovaná s teplotou do 23 ºC a ďalších 13 termálnych prameňov. „Liečime tu choroby pohybového ústrojenstva, srdcovo-cievne poruchy, metabolické poruchy, ženské ochorenia, onkologické, choroby obličiek a močového traktu, tráviaceho traktu, duševné poruchy, choroby z povolania,“ hovorí Martina Konrádyová, vedúca obchodu a marketingu. Využívaním prírodných liečivých zdrojov sa dosahuje priaznivý účinok na fyziologickú aj duševnú rovnováhu a podstatné zlepšenie zdravotného stavu.

„Našou hlavnou silou je prírodná liečivá voda, ktorá má jedinečné zloženie a tvorí základ balneoterapie,“ približuje. Na zimu pripravili množstvo zábavy pre svojich návštevníkov. Povianočný pobyt aj oslavu Silvestra si užije celá rodina. Deti sa potešia hipoterapii – jazde na koni, dospelí si môžu užiť Silvestrovský ples v štýlovom Bielom dome a nový rok privítať ohňostrojom. Okrem toho sú k dispozícii procedúry, termálny bazén Izabella a Aqua thermal wellness, Vitálny svet v balneoterapii. „V ponuke budeme mať Liečebný pobyt špeciál, ktorý tvorí liečebná starostlivosť a individuálny liečebno-rehabilitačný program, ktorý napomôže k zlepšeniu zdravotného stavu.“ Cena pobytu v Hoteli Travertín** je od 199 eur/os/6 nocí, Travertín*** a Švajčiarske zrubové domčeky od 229 eur/os/6 nocí a Grand Hotel Strand od 339 eur. V cene je ubytovanie, plná penzia, vstupná lekárska prehliadka a 10 procedúr," priblížila.

„Ponúkame aktuálne zníženie cien doplatkov v skupine B od 9,90 eura/os/noc a bonus na spestrenie 3-týždňového pobytu napr. voľný vstup do Vitálneho sveta v balneoterapii.“ Seniorský pobyt majú od 29 eur/os/noc a zahŕňa 2 procedúry na deň, vstupnú lekársku prehliadku, polpenziu. Druh procedúr bude určený lekárom.

Kúpele Lúčky

Ich jedinečnosť spočíva v unikátnej liečivej minerálnej vode a horskom prostredí. Liečivá minerálna voda má jedinečné zloženie a používa sa v prírodnej teplote a forme. Pre tieto vynikajúce vlastnosti je okrem známej liečby gynekologických problémov a pohybového ústrojenstva veľmi vhodná aj na liečbu a prevenciu osteoporózy. „Silvestrovský pobyt je u našich hostí veľmi obľúbený. Tento rok sme pre nich opäť okrem oddychu v liečivej vode pripravili aj silvestrovskú zábavu a večeru. Cena za 5-dňový pobyt je od 260 eur za osobu. Veľmi obľúbený je aj Ski wellness pobyt, spájajúci zábavu na zasnežených svahoch s relaxom v kúpeľoch. Cena sa začína od 38 eur za osobu a noc,“ vraví Peter Mičko. „Od nového roka sme zaradili do ponuky nový liečebný pobyt Smart.“

Ceny za kúpeľné pobyty pre pacientov liečiacich sa v skupine B budú rovnaké ako v minulom roku. Cenník pre samoplatcov prepracovali a zjednotili. V niektorých prípadoch sa tak môže stať, že klient zaplatí za rovnaký pobyt v budúcom roku menej. "Pre aktívnych seniorov máme prichystaný Silvestrovský pobyt. Okrem toho pre klientov nad 55 rokov máme pripravené špeciálne zvýhodnené Seniorské pobyty za 179 eur na 5 nocí. Platnosť je do marca 2016. V cene je plná penzia, procedúry, vstupy do bazénov a vstupná lekárska prehliadka.

Sanatórium Tatranská Kotlina

Sanatórium má štatút klimatických kúpeľov a prostredie je vhodné na liečbu astmy, alergie a iných respiračných ochorení. Vďaka nízkej nadmorskej výške môžu toto prostredie využívať aj ľudia, ktorí majú aj srdcovo-cievne ochorenia. „Exkluzivitou nášho zariadenia je aj speleoterapia – dýchacie cvičenie v neďalekej Belianskej jaskyni. Takéto cvičenie urýchľuje liečenie a priaznivo pôsobí na organizmus. Stála teplota vzduchu, vysoká vlhkosť a sterilné prostredie bez alergénov majú pozitívny vplyv na aktuálny zdravotný stav zároveň priaznivo vplývajú aj na imunitný systém pacientov,“ vraví Jana Guráňová z marketingu. „Prínosom pre klientov je aj novinka v terapii sennej nádchy – Rhinolight. Ide o klinicky overenú metódu – fotoliečbu sliznice nosa pomocou svetla špeciálneho zloženia.“

Do portfólia procedúr pribudne na budúci rok niekoľko noviniek: medová detoxikačná masáž a lymfodrenáž. Okrem nich budú v ponuke aj plynové injekcie, bankovanie a akupunktúra telová alebo ušná. K dispozícii bude aj nutričná terapeutka. „Na nových cenníkoch ešte pracujeme. Je pravdepodobné, že budeme musieť upraviť obsah alebo cenu niektorých pobytových balíčkov pre samoplatcov. Chceli by sme ich zatraktívniť. Pre kúpeľných hostí zatiaľ neplánujeme žiadne zvyšovanie cien,“ povedala Guráňová. Na sviatočné obdobie nemajú pre penzistov žiadnu špeciálnu ponuku, stále však platia štandardné pobytové balíčky pre seniorov: senior víkend, senior mini, senior komplet a senior lux.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #liečebňa #prevencia #kúpele #Vianoce