Je vám zle? Siahnite po týchto domácich prostriedkoch

Bolesti hrdla, hlavy, svalov, príznaky prechladnutia a únava. Toto sú domáce prostriedky, po ktorých sa v takýchto chvíľach oplatí siahnúť.

29.11.2016 06:00
únava, jarná únava, biznis woman Foto:
Únava, vyčerpanosť, stres, bolesti hlavy. Pomôžu aj domáce prostriedky.
debata

Kamilkový čaj s medom na bolesti hrdla

Harmanček, ľudovo prezývaný kamilky, pôsobí ako prírodný liek proti bolesti – pomáha odblokovať svaly a relaxovať. Kamilky a rovnako aj med majú antibakteriálne vlastnosti a táto kombinácia je ideálna a liečivá – čaj s medom pomáha zmierniť ťažkosti pri prehĺtaní.

Levanduľový olej pri bolestiach hlavy

Bolesti hlavy častokrát vznikajú v dôsledku stresu a napätia. Keď sme nervózni, často zatíname zuby, čo neškodí len zubnej sklovine, ale vedie aj k bolestiam hlavy. Uvoľnite sa a zhlboka sa nadýchnite levanduľového o­leja.

Eukalyptus a mäta pri upchatom nose

Uvoľnite si dýchacie cesty pomocou éterických olejov ako je mäta pieporná alebo eukalyptus. Môžete si z nich naniesť popod nos, pár kvapiek nakvapkať do vonnej lampy, alebo pričuchnúť priamo z fľaštičky.

Horká soľ, keď bolí celé telo

Zmierňuje napätie a bolesti tela, príznaky, ktoré častokrát sprevádzajú prechladnutie. Po 20-minútovom teplom kúpeli s horkou soľou sa budete lepšie cítiť.

Zázvor a mäta pri nevoľnosti

Mäta aj zázvor pomáhajú zmierňovať nevoľnosť, a to extrémne rýchlo – v prípade zázvora sa dokonca preukázalo, že znižuje aj „neznesiteľnú“ nevoľnosť po chemoterapii. Ak nechcete žuť surový zázvor, pomôže aj zázvorová limonáda.

Bergamot s bazalkou pri chronickej únave

Zmiešajte tieto dva oleje dohromady a potrite si výsledným olejom chodidlá alebo ho použite do vonnej lampy. Tieto éterické oleje pomáhajú pri vyčerpaní a veľkej únave.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prechladnutie #únava #stres #olej #bolesť hlavy #bolesť hrdla #upchatý nos