Horká káva mi nechutí!
Sú ľudia, ktorým čierna káva vôbec nechutí, a aby ju vôbec dokázali dostať do tela, osladia si ju minimálne dvoma, v horšom prípade až piatimi lyžičkami cukru. Samozrejme, že takáto káva je nezdravá. Kým vášniví kávičkári majú na to jednoznačný názor: Pravá káva je bez cukru a bez mlieka, dá sa na to zvyknúť. Stačí sladiť stále menej, až vôbec nie. Tí, čo sladia kávu však oponujú: Zvykať si nechcú, pretože horká chuť pre nich nie je to pravé orechové. Potrebujú kofeín, aby sa cítili čulo. Viac nie.
Trend medzi kávičkármi
Aj vy patríte do kategórie „nemám rád horkú chuť“? Čo v takomto prípade hovoríte na slanú? Aspoň to je teraz najnovším kávičkárskym trendom. Posoľte si kávu, stačí štipka soli. V časopise Nature zverejnili štúdiu, ktorá potvrdila, že sodíkové ióny obsiahnuté v soli potlačia horkosť kávy a posilnia chuť a vôňu pražených zŕn.