V Bratislave bude v nedeľu 2. ročník Trhu kože s dermatológmi

V Starej tržnici v Bratislave sa v nedeľu 11. novembra bude druhý raz konať osvetové podujatie určené pre verejnosť TRH KOŽE. V minulom roku malo veľký úspech vďaka bezplatnému poradenstvu, konzultáciám a odborným prednáškam dermatológov.

07.11.2018 11:00
Trh kože, pokožka, koža, Foto:
Prednáška odborníkov na tému psoriáza na pódiu Trhu kože v Starej tržnici v Bratislave.
debata (1)

„Podujatie ako Trh kože na Slovensku doposiaľ chýbalo. Aj keď sa robia rôzne preventívne akcie, väčšinou sú zamerané len na jednu oblasť a problematiku z dermatológie. Na Trhu kože môžu návštevníci konzultovať s kolegami v poradniach všetky svoje kožné problémy a zároveň si vypočuť odborné prednášky popredných slovenských dermatológov. Minulý rok využilo návštevu poradní vyše štyristo ľudí, čo je veľké číslo. Zachytili sme aj vážne kožné, doposiaľ neliečené ochorenia," hovorí prezident Slovenskej dermatovenero­logickej spoločnosti doc. MUDr. Dušan Buchvald. Záštitu nad Trhom kože prevzala aj v tomto roku Slovenská dermatovenero­logická spoločnosť.

V tomto roku bude na Trhu kože od 10.00 do 18.00 hod k dispozícií desať „Verejných poradní kože“ umiestených na 1. poschodí Starej tržnice. V podzemnom podlaží budú tri „Diskrétne poradne kože“, kde bude možnosť kontroly materských znamienok dermatoskopom a pribudla aj ďalšia „Diskrétna poradňa“ zameraná na ultrasonografiu kĺbov pri psoriatickej artritíde, v ktorej budú vyšetrovať reumatológovia. V poradniach sa dohromady vystrieda 26 lekárov. Presný zoznam lekárov a prihlasovanie do diskrétnych poradní je na stránke www.trhkoze.sk. V priemere je vyhradený čas na jednu kontrolu pacienta v dĺžke 15 minút.

Na hlavnom pódiu bude zároveň s poradňami prebiehať program s odbornými diskusnými blokmi na témy psoriáza, psoriatická artritída, žihľavka, infekčné ochorenia kože, akné, alergická dermatitída, korektívna dermatológia, ochorenia vlasov, botox a jeho význam v dermatológii a význam a činnosť pacientskych organizácií.

„Odborné prednášky budú prenášané live a vysielané online cez sociálne siete, ľudia budú mať možnosť klásť otázky aj prostredníctvom online spojenia v rámci diskusií s lekármi. Moderované prednášky dermatológov zároveň ostanú v archíve a budú slúžiť na ďalšie vzdelávacie aktivity“, povedala riaditeľka Trhu kože Mgr. Lele Zemanová. Diskusie bude možné sledovať v živom vysielaní cez Facebook stránku www.facebook.com/trhkoze.

Pri vstupe zaplatia dospelí 2 eurá, deti do 12 rokov a dôchodcovia majú vstup zadarmo. Výťažok z akcie bude venovaný pacientskym organizáciám Spoločnosti psoriatikov a atopikov SR a Bodkáčikovi – združeniu pre rodiny, deti a mládež s kožným ochorením SR a takisto Občianskemu združeniu pacientov s dermatologickými malignitami.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dermatológ #pokožka #dermatológia #kožné ochorenia #kožné znamienka