Citrónovou šťavou proti črevnej chrípke

Odrazu sa cítite choro, bolí vás žalúdok, trápi silná hnačka. Črevná chrípka je hotové peklo, pôsobí ako "nekonečný príbeh".

04.12.2018 06:00
citrón Foto:
Vedci sa snažia zistiť, či je šťava z citróna vhodná aj na priamu liečbu črevnej chrípky.
debata

Spúšťajú ju tzv. novovírusy. Na infekciu stačia už malé (a voľným okom neviditeľné) množstvá stolice alebo vo zvratkov z potravín, rôzne predmety alebo ruky.

Akú dezinfekciu?

Skutočná ochrana proti novovírusom neexistuje. Pomôcť môže snáď len permanentná dezinfekcia, dezinfekčný prostriedok však nie vždy máme poruke. Náhradu chemicky vyrobených prostriedkov hľadajte v prírode – nájdete ju priamo v kuchyni. Nemeckí vedci pracovnej skupiny novovírusov nadácie pre výskum rakoviny na univerzite v Heidelbergu totiž zistili, že citróny sú rovnako efektívnym dezinfekčným prostriedkom ako umelo vyrobené produkty.

Citrónovou šťavou proti novovírusom

Kyselina citrónová totiž zabíja novovírusy a zabraňuje nákaze. Grant Hansmann, vedúci štúdie: „Náš výskum naznačuje, že aj šťava z jedného citróna postačí na to, aby zabránila infekcii.“ Teraz je síce užitočné vedieť, že citróny sú vhodné na dezinfekciu – skutočne zaujímavý však bude až nasledujúci výsledok vedcov. Snažia sa zistiť, či je šťava z citrusového ovocia vhodná aj na priamu liečbu črevnej chrípky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hnačka #citrón #dezinfekcia #črevná chrípka #novovírusy