Zdravé tipy do nového roka

Prebuďte sa zeleninovou šťavou, z každej hodiny si ukrojte päť minút a prechádzajte sa, prestaňte používať schody. ... a ďalšie tipy, vďaka ktorým budete v novom roku zdravší.

01.01.2019 06:00
prechádzka, zima Foto:
Máte sedavé zamestnanie? Doprajte si 30-minútovú prechádzku v rámci obednej prestávky.
debata (1)

Päť najlepších momentov

Dni sa míňajú, jeden za druhým, občas to nestíhame ani sledovať… Vtedy pomáha myslieť na krásne veci. Praktizujte toto cvičenie pred spaním – spomeňte si na päť najkrajších momentov dňa.

Hodinu pracovať, päť minút chodiť

Máte sedavé zamestnanie? V takom prípade by ste mali každú hodinu vstať a päť minút sa poprechádzať – po kancelárii, po schodoch, po dome… Výsledky istej štúdie potvrdili, že sa dobrovoľníci vďaka tomu cítili šťastnejší, mali viac energie a prestal ich prepadať vlčí hlad. Alternatívou je 30-minútová prechádzka v rámci obednej prestávky.

Pohár vody pred obedom

Pred obedom vypite pohár vody. Naplní žalúdok a pomôže aj pri tom, že toho zjete podstatne menej.

Dýchajte vedome

Vneste do svojho každodenného života viac vedomia. Každý deň sa zastavte a nerobte nič, iba sledujte svoje dýchanie, pomalé a poctivé nádychy a výdychy. Pomôže to najmä vašej hlave, oddýchne si.

Oddychujte od displeja

Máte problémy pri zaspávaní? Smartfóny a tablety dajte bokom, ich modré svetlo prebúdza. Pred spaním si vždy doprajte pauzu od displejov aj obrazoviek.

Nakupujte bez zoznamu

Aj pamäť potrebuje tréning. Vyberte sa do obchodu bez zoznamu, uvarte obed bez receptu, len tak „po pamäti“…

Pohár zeleninovej šťavy ráno

Pohár zeleninovej šťavy (mrkva, cvikla, paradajky) na raňajky dodá telu vitamíny, minerálne látky a pokryje jednu z piatich denných potrebných porcií zeleniny a ovocia.

Cíťte raz za deň hlad

Pôst je pre telo očistná kúra. Ak telu nedodáte žiadnu stravu, začne čistiť svoje bunky. Tento proces, autofágiu, môžeme každý deň trochu podporiť tým, že si dovolíme telu trochu hladovať, napríklad tým, že vynecháme raňajky, čím predĺžime nočný pôst.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zelenina #pamäť #prechádzka #vlčí hlad #autofágia