Domáce prostriedky, ktoré nádchu a chrípku len zhoršia

Mnohí si myslíme, že presne vieme, ako postupovať, ak prechladneme, alebo dostaneme chrípku. Ale pozor, nie všetky domáce prostriedky pomáhajú, naopak, niektoré môžu uzdravovanie dokonca spomaliť.

27.02.2019 06:00
pivo, pivovary Foto:
Vykašlite sa na pivo a radšej si dajte teplý čaj alebo polievku.
debata (2)

Ponožky áno, sauna nie

Ak máte chrípku alebo nádchu, teplo vždy pomôže – majte poruke extra teplé ponožky, teplú deku a termofor. Pomáha vypotiť sa. Každopádne však nie je vhodné preháňať to. Určite by ste sa so svojou chorobou nemali ísť vypotiť do sauny, pretože také silné teplo môže oslabené telo ešte viac zaťažiť a oddialiť tým proces hojenia.

Slepačia polievka áno, pivo nie

Dbajte tiež na dostatočný prísun tekutín. Horúci čaj alebo slepačia polievka sú obzvlášť vhodné – predovšetkým, ak sa snažíte znížiť telesnú teplotu. Sú však ľudia, ktorí nedajú dopustiť na teplé pivo. Pozor, alkohol oslabuje imunitný systém a zbavuje telo tekutín. Ak si chcete pivo za každú cenu dopriať, potom voľte radšej nealkoholické.

Neúčinné a nebezpečné

Veľa ľudí tiež uprednostní liečbu antibiotikami, ktoré im ostali doma povedzme z predchádzajúcej choroby. To je väčšinou nielen neúčinné, ale dokonca nebezpečné. Antibiotiká na chrípku nezaberajú, pretože nebojujú proti vírusom, ale baktériám. V neposlednom rade, ako už je dlho známe, ich nesprávnou a nadmernou konzumáciou stúpa riziko antibiotickej rezistencie. Problém spočíva v tom, že baktérie získavajú voči antibiotikám odolnosť.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #chrípka #antibiotiká #nádcha #sauna #slepačia polievka