VIDEONÁVOD: Žiarivo biele zuby a svieži dych. Vyrobte si pastu a liečivú ústnu vodu

Bolesti zubov či zápaly ďasien bývajú veľmi bolestivé a časovo aj finančne náročné na liečbu. Ceny za prípravky ústnej hygieny sa pohybujú v desiatkach eur a často sa pri ich používaní ani nestretávame s účinkami, ktoré deklarujú. My sme sa preto rozhodli vyrobiť si domácu zubnú pastu bez fluoridu a liečivú ústnu vodu, pričom sme neminuli viac ako päť eur a ich výroba nám nezabrala viac ako desať minút.

09.03.2019 14:00
debata

VIDEONÁVOD: Ako si doma vyrobiť vlastnú zubnú pastu.

Video

Zloženie ústnych prípravkov je často pre bežného používateľa nezrozumiteľné a málokto vie, čo jeho zubná pasta obsahuje. Hitom sú bieliace a abrazívne pasty, ktoré však môžu ničiť zubnú sklovinu a viesť tak k zvýšenej citlivosti zubov. Mnohé zubné pasty tiež obsahujú fluorid, ktorý na jednej strane zabraňuje vzniku zubného kazu, no na druhej strane pri prijímaní veľkého množstva fluoridu dochádza k narúšaniu črevnej mikroflóry. Môže tak dôjsť k problémom s trávením alebo sa môže narušiť imunita.

VIDEONÁVOD: Pozrite si vo videu ako možno vyrobiť domácu ústnu vodu.

Video

Výroba domácej ústnej vody nám zabrala zhruba päť minút. Jednoduchý návod však v sebe skrýva množstvo prírodných liečiv, ktoré v bežných ústnych vodách nenájdete. Škorica v domácej ústnej vode má antibakteriálne účinky a rovnako ako klinček pôsobí protizápalovo. Ak chcete, môžte si do ústnej vody pridať ešte kvapku oreganového oleja, ktorý pôsobí dezinfekčne a zároveň odstráni zlý dych.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #ústna hygiena