Najlepšie domáce prostriedky pri silnom potení

Každý dôverne pozná potôčiky horúceho potu v lete, rovnako tiež nepríjemné, obrovské vlhké mapy pod pazuchami. Pomáhajú tri jednoduché a ešte k tomu lacné domáce prostriedky.

25.06.2019 06:00
potenie, leto, žena Foto:
S potením sa dá zabojovať.
debata

Teplomer stúpa nad 30 stupňov a naše potné žľazy sa otvárajú. Anatomická udalosť, ktorá je v princípe celkom normálna, pretože prostredníctvom potenia reguluje naše teplo horúčavu, aby sme sa znova mohli schladiť.

To však neznamená, že musíme chodiť s obrovskými prepotenými, zapáchajúcimi mapami pod pazuchami. Nepomáhajú len chemické deodoranty, ale dokonca aj lacné domáce prostriedky, napríklad citrón, sóda bikarbóna, mäta či šalvia. Niektoré z nich tiež znižujú silné potenie.

Prírodný deodorant, ktorý vydrží aj týždeň v chladničke, si môžete vyrobiť doma. Potrebujete 1/2 citróna, 150 ml vody, 3 čerstvé mätové výhonky a 1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny.

Príprava:

Dajte variť vodu a nechajte ju znova vychladnúť. Citrón, spolu so šupou a zrnkami nakrájajte na malé kúsky. Pridajte vodu a rozmixujte ručným mixérom. Podľa potreby pridajte mätu a ešte trochu prevarenej vody, znova zmixujte a preceďte cez sitko. Získanú tekutiny naplňte do fľaše s rozprašovačom a pridajte sódu bikarbónu. Pred každým použitím deodorant dôkladne potraste.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #horúčava #citrón #potenie #deodorant