Prečo by sme sa nemali každý deň sprchovať?

Vravíte zahanbene, že sa nesprchujete každý deň? Predstavte si, že je to pre vašu pokožku a zdravie dokonca lepšie. Čítajte, na čo by ste si mali dať pozor.

26.08.2019 06:00
sprcha, ranná sprcha Foto:
Veľa peny oslabuje prirodzený kyslý plášť našej kože, čo zas zvyšuje náchylnosť na suchú a svrbivú pokožku, začervenanie a dokonca aj infekcie.
debata (9)

Osviežujúca sprcha ráno a repete večer. Bez toho sa zaobídeme skutočne len máloktorí. Ale čistenie každé dva až tri dni úplne stačí a je to dokonca lepšie. Myslia si to dermatológovia.

Veľa peny oslabuje

Predovšetkým, ak je v hre ešte aj sprchový gél – príliš veľa peny oslabuje prirodzený kyslý plášť našej kože, čo zas zvyšuje náchylnosť na suchú a svrbivú pokožku, začervenanie a dokonca aj infekcie. Za normálnych okolností by sme si mali vystačiť s čistou vodou, prípadne použiť froté uteráčik s trochou pH neutrálneho mydla. Mydlá sú v zásade na sprchovanie najvhodnejšie, pretože obsahujú menej aromatických alebo konzervačných látok ako sprchové gély a väčšina z nich nie je balená v plaste, čo chráni nielen nás, ale aj naše životné prostredie.

Mydlo potrebujeme len na 5 častí tela:

Ruky
Chodidlá
Podpazušie
Prsia
Chrbát

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #sprcha #pokožka #podpazušie #mydlo #sprchový gél