Príďte v nedeľu do bratislavskej Eurovey s kožou na trh!

V nedeľu dňa 27. októbra 2019 sa už po tretí raz uskutoční edukačno-preventívne podujatie Trh kože. Cieľom akcie je zvyšovať záujem laickej verejnosti o kožné ochorenia a informovať o možnostiach ich diagnostiky, liečby aj prevencie.

25.10.2019 10:38
Trh koze Foto:
Na podujatí Trh kože možno nájsť aj stánky firiem či kúpeľov, ktoré sa zaoberajú liečbou kožných ochorení.
debata

Predchádzajúce ročníky prilákali mnohých záujemcov a Trh kože si získal mimoriadnu pozornosť a záujem práve pre svoj zámer ponúknuť návštevníkom bezplatné poradenstvo, konzultácie a odborné moderované prednášky kožných lekárov. Trh kože je zároveň platformou, kde je možné ľudí poučiť a upozorniť na to, aby nepodceňovali návštevu ambulancie kožného lekára. V odborných poradniach bude môcť každý záujemca konzultovať s dermatológmi akékoľvek svoje ťažkosti a problémy týkajúce sa kože.

Trh kože sa tento rok uskutoční v čase od 10.00 do 18.00 hodiny v nových priestoroch a v spolupráci s obchodným centrom Eurovea, ktoré má v súčasnosti priemernú dennú návštevnosť viac ako 30-tisíc ľudí. Na prízemí Eurovey budú na hlavnom pódiu počas ôsmich hodín prebiehať odborné, moderované diskusie o najčastejšie sa vyskytujúcich kožných ochoreniach a problémoch. Tento rok budú na Trhu kože k dispozícii odborníci v štyroch diskrétnych a šiestich verejných poradniach, kde bude možnosť kontroly materských znamienok dermatoskopom. V dvoch diskrétnych poradniach sa bude vykonávať ultrasonografické vyšetrenie kĺbov pri podozrení na psoriatrickú artritídu, ktorá je tzv. skrytou sestrou autoimunitného ochorenia psoriázy.

„Vítame túto formu odkrývania a vysvetľovania problematiky diagnostiky a liečby dermatologických problémov, pretože počas bežného vyšetrenia máme natoľko obmedzený čas, že nie je možné každému pacientovi podrobne vysvetliť priebeh a závažnosť ochorenia," uvádza doc. MUDr. Dušan Buchvald, PhD., prezident Slovenskej dermatovenero­logickej spoločnosti. „Zároveň súťažíme s tzv. Doktorom Googlom, ktorý často navádza pacientov na samoliečbu a rôzne alternatívne spôsoby riešenia ochorenia. Avšak osobný kontakt a konzultácia s lekárom je vždy najvhodnejšia, preto apelujeme na ľudí, aby nepodceňovali návštevy dermatologických ambulancií, lebo len včasnou diagnostikou vieme včas zachytiť a liečiť kožné ochorenia.“ V minulých rokoch boli v poradniach u niektorých návštevníkov odhalené a zachytené aj závažné a dovtedy neliečené kožné ochorenia ako psoriáza či rakovina kože. V poradniach kože bude dohromady počas ôsmich hodín k dispozícii dvadsať kožných lekárov. Viac informácií na webe www.trhkoze.sk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rakovina kože #koza #kožné ochorenia #Trh koze