Ukážeme vám komplexné kardiologické ambulantné vyšetrenie!

Ako sa dá objednať do Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb, a.s. (NÚSCH) v Bratislave?

28.10.2019 06:00
debata (3)
Video
Z akých vyšetrení pozostáva kardiologické ambulantné vyšetrenie? Vo videu vám ukážeme a vysvetlíme všetky tieto vyšetrenia!

Symbolom lásky je srdce. Z čisto technického hľadiska je to iba svalová pumpa, ktorej cieľom je zabezpečiť dostatočnú dávku krvi do celého organizmu. Tento orgán je však veľmi zraniteľný, a to nielen z hľadiska citov, ale aj v rámci civilizačných ochorení. Srdcovocievne ochorenia sú najčastejšou príčinou úmrtí.

Skúste si tipnúť, v ktorých krajinách majú obyvatelia najvyššie srdcovo-cievne riziko? Sú to krajiny s vysokým príjmom ako Kanada, Nemecko? Stredným ako Slovensko? Alebo nízkym, kam môžeme zaradiť Pakistan, Indiu, Bangladéš či Zimbabwe? Do skóre kardiovaskulárneho rizika sa počíta vek, pohlavie, fajčenie, cukrovka, tlak krvi, genetická záťaž, obvod pása, stres či fyzická aktivita. Tak – kdeže to majú ľudia najvyššie riziko, že im pukne srdce? Áno, v bohatých krajinách, kde sa majú ľudia dobre.

A v ktorých krajinách úmrtnosť na srdcovo-cievne ochorenia klesá? Nuž, tam, kde je síce najväčšie riziko – ľudia sú obéznejší, nehýbu sa, majú vyšší tlak, často cukrovku – majú však lepšiu liečbu.

Čo všetko vás čaká ako nového pacienta na Ambulantnom oddelení NÚSCH, a.s., ktoré je akousi vstupnou bránou do tohto zariadenia? Z akých vyšetrení pozostáva kardiologické ambulantné vyšetrenie? Vo videu vám ukážeme a vysvetlíme všetky tieto vyšetrenia! Čo všetko sa odborník z týchto vyšetrení o pacientovi dozvie?

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #vyšetrenie #kardiológia #Ide o zdravie