Rúška ešte nezahadzujte. Tu je 5 dôvodov, kedy pomôžu

Hoci rúška budeme ešte v najbližšom čase nosiť vo vnútorných priestoroch všetci, prichádza čas veľkého uvoľnenia. Po mesiacoch ich používania majú mnohí v pláne zahodiť ich do odpadkového koša alebo nimi podpáliť ohník na vytúženej opekačke s priateľmi. Prečo by sme to ale robiť nemali?

19.05.2020 09:49
žena, rúško, rozmýšľanie Foto:
Ilustračné foto.
debata (4)

„Rúška sú veľmi užitočný nástroj, nie len počas pandémie. Pomôžu vám a vášmu okoliu aj pri bežnej chrípke. Ešte si ich doma nechajte,“ hovorí Beáta Dupaľová Ksenzsighová, hovorkyňa zdravotnej poisťovne Union. Kedy sa vám rúško môže zísť?

1. Nachladnutie, chrípka alebo herpes na perách – to všetko sú dôvody, kedy sa vám oplatí nasadiť si rúško aj v domácom prostredí. Ochránite tak členov vašej rodiny pred nákazou.

2. Letné natieranie plotu – lepšie ako vdychovať výpary z technických farieb je prekryť si nos rúškom. To isté platí aj v prípade, že prerábate a všade je množstvo prachu.

3. Obdobie alergie – kvitnú agáty, idete na návštevu do domácnosti s mačkou alebo sa chystáte do prašného prostredia? Pred tečúcim nosom a neustálym kýchaním pomôže rúško.

4. Návšteva polikliniky alebo nemocnice – zmena zamestnania, kontrola po chorobe, či rôzne administratívne úkony. Do prostredia medzi chorých často vstupujeme, aj keď sme úplne zdraví. Pred neželaným suvenírom z tejto návštevy polikliniky nás tiež ochráni rúško.

5. Do práce – ak ste zamestnaní v potravinárstve, zdravotníctve, stavebnom priemysle alebo v kozmetickom salóne, rúško sa vám určite ešte bude hodiť.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #prevencia #vírus #koronavírus