Rusko už otestovalo vakcínu na vojakoch a chce ju predávať na svetovom trhu

Rusko sa už pripravuje na dodanie svojej vakcíny proti novému koronavírusu na svetový trh a ruská armáda v pondelok oznámila, že testy vakcíny medzi vojakmi - dobrovoľníkmi boli úspešné.

29.06.2020 14:00
chrípka, injekcia, vakcína Foto:
Rusko sa v posledných mesiacoch ponáhľa s vývojom vakcíny na nákazu koronavírusom.
debata (4)

„Neboli pozorované žiadne komplikácie ani vedľajšie účinky,“ napísali noviny ruskej armády Červená hviezda (Krasnaja zvezda). Rusko plánuje ukončiť tieto klinické testy do konca budúceho mesiaca.

Minister zdravotníctva Michail Muraško cez víkend povedal, že Rusko sa pripravuje na predaj týchto vakcín a ďalších príslušných zdravotníckych zásob na celosvetovej úrovni.

„Rusko je pripravené zásobovať svetový trh prostriedkami priamej protivírusovej liečby vrátane liekov na cytokínovú búrku, testovacích systémov a očkovacích látok,“ povedal Muraško. Jeho vyjadrenia priniesla ruská štátna tlačová agentúra TASS.

Rusko sa v posledných mesiacoch ponáhľa s vývojom vakcíny na nákazu koronavírusom a so zlepšením liečebných metód, pretože má tretí najvyšší počet nakazených na svete po USA a Brazílii.

Ruská federácia hlásila vyše 640.000 prípadov infekcie novým koronavírusom a vyše 9000 úmrtí priamo spojených s týmto vírusom. Najviac nových prípadov infekcie hlásila v pondelok Moskva (782), smrtnosť na COVID-19 je v Rusku 1,43 percenta.

Vo väčšine oblastiach Ruska platili ešte pred niekoľkými týždňami prísne obmedzenia pohybu ľudí (lockdown). Tieto opatrenia, ktoré ničili ekonomiku krajiny, boli v čase klesania počtu nakazených zrušené.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #vakcína #koronavírus #liek na koronavírus