Milada Nádašiová: Ako často je vhodné chodiť na pedikúru?

Pedikúra a starostlivosť o chodidlá nie je len záležitosť leta. Človek by na ňu mal chodiť celoročne a intervaly závisia od stavu jeho nôh.

31.08.2020 06:00
debata
Video
Pedikúra už dávno nie je len doménou žien," hovorí Ing. Milada Nádašiová, školiteľka Centra pedikúry a podológie v Bratislave.

Pedikúra je starostlivosť o nohy ako celok. Najčastejšie sa však, samozrejme, ošetruje chodidlo až po predkolenie. Podľa živnostenského zákona a tzv. kvalifikačného štandardu ide o remeselnú činnosť, ktorá zahŕňa špeciálne kúpele, zmäkčovanie pokožky, nanášanie masiek, masáže nôh, upravovanie, lakovanie, strihanie a zbrusovanie nechtov na nohách.

Rovnako sú povolené aj špeciálne úkony ako uvoľňovanie zarastených nechtov, obrusovanie a odstraňovanie zhrubnutej pokožky na pätách, pod prstami a v okolí nechtov. Pedikúra zahŕňa aj depiláciu nôh či rôzne zábaly.

„Včasnou pedikúrou je možné predísť rôznym ďalším komplikáciám na nohách a pedikúra už dávno nie je len doménou žien,“ hovorí Ing. Milada Nádašiová, školiteľka Centra pedikúry a podológie v bratislavskej Ra­či.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nohy #chodidlá #pedikúra #medicinálna pedikúra #Ide o zdravie