Podujatie Trh kože sa bude vysielať v sobotu

Dňa 24. októbra od 10. do 18. hodiny sa bude osem hodín konať online známe podujatie Trh kože, ktoré získalo svoju popularitu ako jediné podujatie svojho druhu venujúce sa klinickej dermatológii.

22.10.2020 12:00
Dušan Buchvald, kožný lekár, dermatovenerológ Foto:
Doc. MUDr. Dušan Buchvald, PhD., prezident Slovenskej dermatovenerologickej spoločnosti.
debata

Cieľom Trhu kože je od začiatku prinášať odborné informácie o diagnostike a liečbe kožných problémov a ochorení a zároveň edukovať ľudí, že ochorenia kože netreba podceňovať a sú rovnako závažné a dôležité ako všetky ostatné, často signalizujú aj iné závažné choroby. Odborným partnerom Trhu kože je Slovenská dermatovenero­logická spoločnosť (SDVS), ktorej členovia, kožní lekári, na podujatí vystupujú a spolupracujú.

Vzhľadom na aktuálnu situáciu a platné nariadenia na Slovensku v súvislosti s ochorením COVID-19 sa organizátori Trhu kože rozhodli pripraviť podujatie len prostredníctvom internetu a to živými diskusiami s kožnými lekármi, ktoré sa budú vysielať z improvizovaného nahrávacieho štúdia v OC Eurovea cez webstránku www.trhkoze.sk a Facebook v sobotu 24. októbra od 10. do 18. hodiny.

„Nechceli sme prerušiť kontinuitu Trhu kože, akcie, o ktorú majú ľudia stále väčší záujem. Je nám ľúto, že nemôžeme realizovať poradne kože s lekármi a stánky vystavovateľov, kde sa počas minulých ročníkov uskutočnilo vyše 450 konzultácií. Veľmi si vážime podporu samotných kožných lekárov a partnerov, ktorí napriek tohtoročnej zložitej situácii chcú vystúpiť online a sprostredkovať divákom odborné informácie, na ktoré pri bežnej ambulantnej praxi neostáva čas,“ uvádza riaditeľka Trhu kože Mgr. Lele Zemanová.

Pripravených je 10 diskusií s desiatimi lekármi o rôznych kožných ochoreniach, ktoré budú moderované redaktorkami Slovenského rozhlasu. Diskusie podporilo osem medzinárodných farmaceutických spoločností. Témami budú napríklad atopická dermatitída, psoriáza, spinalióm a melanóm ako druhy rakoviny kože, žihľavka, problematika vlasov a podobne.

Počas priameho prenosu budú môcť diváci klásť otázky cez sociálne médiá a zároveň bude k dispozícii aj „Online poradňa kože“ na stránke www.trhkoze.sk/poradna, kde odpovedá skúsená dermatologička MUDr. Gabriela Kolátorová.

TELEFONICKÁ PORADŇA KOŽE na čísle 0919 14 17 13

Počas živého vysielania odborných diskusií s poprednými kožnými lekármi bude k dispozícii aj HOTLINKA s MUDr. Alexandrou Viestovou.

Telefonická poradňa kože bude k dispozícii v sobotu 24.10. v čase od 10. do 18. hodiny

„Podujatie Trh kože za posledné štyri roky aktívne upozorňuje verejnosť na dôležitosť včasnej diagnostiky a liečby kožných ochorení a pravidelnú návštevu dermatologických ambulancií. Pacienti stále podceňujú niektoré príznaky, pričom koža je najväčší orgán nášho tela. Dnes sa už vie, že mnohé ochorenia súvisia s celkovým zdravotným stavom pacienta. Tento rok zatienilo ochorenie COVID-19 aj dermatologickú problematiku, čo môže mať za následok, že v najbližších mesiacoch a rokoch stúpne počet chronických kožných ochorení. Preto sme radi, že môžeme aspoň cez internet sprostredkovať odborné diskusie,“ uviedol doc. MUDr. Dušan Buchvald, PhD., prezident Slovenskej dermatovenero­logickej spoločnosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dermatologička #koza #dermatológia #Trh koze