Odborník na výživu: Prečo po štyridsiatke ťažšie odbúravame alkohol?

V čom sa líši konzumácia alkoholu po štyridsiatke v porovnaní so žúrmi z mladosti? Rituálne pitie spojené s relaxom sa v určitom veku nezriedka deje každý večer. Alkohol po štyridsiatke mnohí odbúravame omnoho ťažšie ako v dvadsiatke. Aj opica býva omnoho horšia... Prečo?

03.02.2022 06:00
debata (2)

Vo videu to vysvetľuje výživový poradca Petr Havlíček. Konzumácia alkoholu okrem iného narušuje spánok, a to má neblahý vplyv na psychiku, aj keď v čase „rozjarenosti“ si to nepripúšťame. Kedy funguje pohár červeného vína preventívne na srdcovo-cievne ochorenia?

Dve dôležité veci, pre ktoré po štyridsiatke horšie odbúravame alkohol.

Petr Havlíček (* 1969) je jeden z najznámejších českých výživových poradcov. Je absolventom Vysokej školy poľnohospodárskej v Brne, výživou a zdravým životným štýlom sa zaoberá už od roku 1995. Najviac sa zapísal do povedomia osemročným účinkovaním v seriáli TV Prima „Ste to, čo jete“, mal tiež obľúbený program na Rádiu Impuls, o výžive napísal 6 kníh. K jeho klientom patria či patrili mnohí vrcholoví športovci (Kateřina Neumannová, Roman Šebrle, Petra Kvitová) aj ďalšie celebrity.

Obsah vznikol v spolupráci Pravdy s MALL.TV.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #Rozum v rúre #výživový poradca
Čítajte Pravdu bez reklamy

Svižnejší web a články bez rušenia. Žiadne reklamy iba za 1,50 € mesačne.

Pravda bez reklamy