Kúpele: 7 tipov pre skvelý pobyt

Ak sa chystáte do kúpeľov, nezabúdajte na to, že idete za zdravím. Čo je dobré vedieť na to, aby ste si pobyt naozaj užili?

20.02.2022 06:00
kupele relax oddych wellness Foto:
debata (1)

1. Buďte zvedaví

Jedným zo znakov kvalitných kúpeľov je aj ústretový personál. Nehanbite sa a pýtajte sa na všetko, čo súvisí s liečením. Napríklad na účinok masáží či pitnej kúry.

2. Relaxujte naplno

Okrem procedúr si doprajte aj turistiku alebo iné odporúčané aktivity, čítajte knihy. Myšlienky na prácu alebo iné povinnosti nechajte pred dverami kúpeľov.

3. Zabudnite na mobil

Pobyt v kúpeľoch môžete využiť aj na to, aby ste si oddýchli od záplavy správ a odstrihli sa od internetu a sociálnych sietí. Mobil skontrolujte raz denne a neriešte, čo nie je nevyhnutné.

4. Absolvujte všetky procedúry

Nevynechajte ani jednu predpísanú procedúru. Každá je dôležitá, má pre váš organizmus a zdravie svoje opodstatnenie.

5. Chodievajte na procedúry včas

Základné pravidlo je chodiť na procedúry včas, nielen preto, že sa sami ukrátite o čas, ktorý je na ne potrebný, ale meškaním môžete narušiť aj program iných hostí a skomplikovať situáciu personálu.

6. Dbajte na pitný režim

Pitný režim je v kúpeľoch samozrejmosťou. Myslite naň najmä po masážach, personál vám určite poradí, čo a kedy je vhodné piť.

7. Jedzte striedmo a zdravšie

Ak vám doma robí ťažkosti jedávať zdravšie, práve v kúpeľoch máte skvelú príležitosť, ako začať. Budete sa lepšie cítiť, a navyše aj niektoré procedúry je vhodnejšie absolvovať bez plného žalúdka.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #prevencia #kúpele #kúpeľný pobyt #liečebné kúpele