Deň detí 2022: Prinášame vám zaujímavé outdoorové podujatia

Deň detí je doslova za rohom. Ak ešte neviete, kam sa vyberiete so svojimi ratolesťami, my vám prinášame niekoľko tipov na skvelé podujatia pod holým nebom.

26.05.2022 00:00
Pfizer, pr, nepouzivat Foto:

Prvý jún patrí každoročne našim najmenším. Vidieť iskričky v ich očiach chce každý rodič, a preto vám prinášame niekoľko tipov, ako im ich ku Dňu detí vyčarujete veľmi jednoducho.

Podujatia k MDD 2022

Medzinárodný deň detí v tomto roku pripadá na stredu, a preto sa mnohí organizátori rozhodli Deň detí 2022 osláviť o čosi skôr, a to počas víkendu od 27. do 29. mája. Deti a rodičov tak pozývajú na mnohé podujatia. My sme pre vás vybrali 7 najzaujímavejších z nich.

1. Letecký Deň detí v Senici

V areáli letiska v Senici sa v sobotu 28. mája 2022 uskutoční skvelý program pre našich najmenších. Okrem spevákov, tanečníkov či záhoráckeho divadla sa môžu deti tešiť na letové ukážky pilotov z miestneho klubu a mnoho ďalšieho sprievodného programu.

Foto: FB Luxor
Letecky-de-deti-Senica-2022

2. MDD v Poprade

Mesto Poprad si pre detičky pripravilo na sobotu 28. mája a nedeľu 29. mája mnoho zaujímavého programu. Zatiaľ čo v sobotu sa deti budú môcť pozrieť do miestneho útulku spolu s rozprávkovými maskotmi, v nedeľu na námestí vystúpia tanečníci, divadelníci a speváci. Highlightom programu budú TWiins Kids, ktoré zaspievajú piesne zo Zlatej brány.

Foto: Mesto Poprad
MDD, Poprad

3. Deň detí v SĽUK-u v Bratislave

Už tradične má program pre detičky pripravený aj SĽUK, a to vo svojom areáli v Rusovciach Bratislave. Okrem tancov a bábkového divadla sa môžu deti tešiť napríklad na ukážku remesiel či živé múzeum domácich prác.

Foto: FB SĽUK
sluk

4. Deň detí s Mirom Jarošom vo Vrábloch

Mesto Vráble spolu s ďalšími organizátormi pozýva všetky deti na Deň detí s Mirom Jarošom. Uskutoční sa 28. mája na Futbalovom ihrisku Dyčka a okrem Mira Jaroša sa deti môžu tešiť napríklad na kúzelníka alebo pokus o slovenský rekord v počte zjedených waflí.

Foto: Mesto Vráble
MDD, Vrable

5. Rozprávkový deň detí v Snine

Na námestí v Snine sa v piatok poobede odštartuje rozprávkový maratón. Deti určite poteší Fíha Tralala, ale aj tvorivé dielni, montessori aktivity a skákacie hrady. Zabavia sa tak malí aj veľkí.

Foto: Mesto Snina
Rozpravkovy den deti Snina

6. Turčianski poľovníci deťom v Kláštore pod Znievom

Hľadáte niečo netradičné? V Kláštore pod Znievom sa chystá poľovnícki Deň detí. Deti sa môžu tešiť na kynologické ukážky, ukážky vábenia zveri, sokoliarov a lesnú pedagogiku. Rodičia si tak môžu byť istí, že sa detičky zabavia a aj sa niečo naučia.

Foto: FB Poľovníctvo.spz
Turcianski polovnici detom

7. Cesta rozprávkovým lesom v Divíne

K Ceste rozprávkovým lesom asi veľa komentára netreba. Začína sa a končí na námestí Zichyho kaštieľa a pokračuje cez les plný rozprávkových bytostí. Tešiť sa môžete na princezné, šmolkov, trpaslíkov, víly aj superhrdinov.

Foto: Mesto Divín
cesta rozprávkovým lesom

Pozor na kliešte

Vedeli ste, že hlavná sezóna kliešťov za už začala? Kliešte roznášajú vírusové ochorenie – kliešťovú encefalitídu, ľudovo nazývanú aj zápal mozgových blán. Kliešte sa pritom podľa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva už dávno nezdržiavajú len v lesoch, ale aj v mestských parkoch či dokonca na horách, a preto by sme mali deti aj seba chrániť počas celého roka, či už na výlete v lese, pikniku v parku alebo na záhrade za domom.

Účinnou prevenciou pred prisatím kliešťa je najmä vhodné oblečenie (dlhé rukávy, nohavice, svetlé odevy) a tiež prípravky, ktoré kliešte odpudzujú. Na kliešťovú encefalitídu ako takú zatiaľ neexistuje, no účinnou prevenciou tohto vírusového ochorenia s možnými doživotnými následkami je očkovanie, ktoré s deťmi môžete absolvovať počas celého roka a už od 1 roka ich života.

PP-TCV-SVK-0048, Schválené máj 2022

odkaz
Pfizer-baner-600x109-2 2022

Odkazy na webové stránky, ktoré sú vo vlastníctve tretích osôb sú poskytované pre Vaše pohodlie, čo neznamená, že ide o ich schválenie alebo odporúčanie spoločnosti Pfizer. Kliknutím na uvedené odkazy (mimo odkazov priamo súvisiacich so spoločnosťou Pfizer Luxembourg SARL) opúšťate prostredie spoločnosti Pfizer Luxembourg SARL. Spoločnosť Pfizer Luxembourg SARL nezodpovedá za správnosť a úplnosť informácií uvedených na týchto odkazovaných stránkach a neakceptuje žiadnu zodpovednosť alebo záväzky voči obsahu alebo službám poskytovaným treťou stranou.

chyba