Pokračovanie článku: Astma je záťaž na organizmus, pohyb je ale dôležitý

Cestovanie? Mali by ste poznať svoje limity

  • Kontrolovaná astma umožňuje pacientovi viesť plne aktívny život vrátane zamestnania, trávenia voľného času či cestovania. Na druhej strane by pacient mal poznať faktory, ktoré môžu viesť k zhoršeniu ochorenia, a poznať svoje limity, ktoré mu pomôže určiť jeho ošetrujúci lekár.
  • Základnou zásadou pri cestovaní je pokračovať v pravidelnej nastavenej liečbe. Niekedy ľudia cestujúci na dovolenku akoby mali pocit, že svoje ochorenie nechávajú doma a počas chvíľ pohody nepotrebujú liečbu. Opak je pravdou, zmena prostredia, zmena životného režimu a ďalšie okolnosti môžu vyvolať akútne prejavy astmy. Preto je potrebné pri plánovaní dovolenky či iného cestovania nezabudnúť na svoje lieky.
  • Okrem pravidelne užívaných liekov treba mať k dispozícii aj výbavu na zvládnutie akútnych prejavov astmy, ktorú predpíše ošetrujúci lekár. Vhodné je mať so sebou aj lekársku správu s popisom stavu, diagnózou, liečbou, ktoré môžu byť veľmi užitočné v prípade potreby vyhľadania lekárskej pomoci na cestách či v zahraničí.

Zdroj: alergia.help

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Astma