Bojovníci za zdravie: Potrebujú niekoho, o koho sa môžu oprieť

Takmer 800 kilometrov za 9 dní, litre potu a asi 3 desiatky energetických tyčiniek. Taká je číselná bilancia cyklotripu za Bojovníkmi za zdravie po celom Slovensku. Práve oni inšpirovali svojou vytrvalosťou Braňa a Mateja zo zdravotnej poisťovne Dôvera.

12.07.2022 00:00
Dovera1 , pr, nepouzivat

V bratislavskom Sade Janka Kráľa máva v nedeľu popoludní moderátorka Becca vlajkou s logom Bojovníkov za zdravie. Víta dvojicu cyklistov, ktorí sa po deviatich dňoch vracajú z potuliek po Slovensku.

Trasa Braňa a Mateja prechádza horami a dedinami naprieč Slovenskom podobne ako Cesta hrdinov SNP. Chcú ukázať, že Dôvera pomáha bojovať za zdravie všade tam, kde je to potrebné. A že to nie je vždy jednoduché.

„Na cestu sme sa vybrali práve preto, aby sme ukázali, že za Bojovníkmi za zdravie stoja reálni ľudia, ktorým zdravie nie je ľahostajné. Program práve ‚oslavuje‘ desať rokov, preto sme mali chuť spraviť niečo špeciálne – nechceli sme zostať v kancelárii v Bratislave. Zašli sme priamo za ľuďmi, ktorým pomáhame,“ vysvetľuje Braňo Cehlárik, PR manažér Dôvery.

1. zastávka – Prešov – Samuel Andrejčík

Paralympijský víťaz Samuel Andrejčík víta dvojicu cyklistov z Dôvery v telocvični, kde trénuje bocciu. Vlastní štyri paralympijské medaily, z toho tri zlaté, veľký talent a chuť do života. Ako však sám hovorí, aj on potrebuje niekoho, kto ho podporí.

Okrem blízkych je to aj Dôvera, od ktorej získal príspevok na výkonnejší pohon svojho vozíka. Stíha vďaka nemu všetko, čo si zaumieni. Po tom, ako Mateja s Braňom bez mihnutia oka porazil v boccii, mohli pokračovať vo svojej ceste.

Dovera 2, pr, nepouzivat

2. zastávka – Liptovská Silenica – Ela

Do Liptovskej Sielnice chodí čoskoro 2-ročná Ela so svojou mamou Barborou na hipoterapiu. Dievčatku s Downovým syndrómom naň prispela Dôvera práve prostredníctvom programu Bojovníci za zdravie. Vďaka terapii s koňmi robí malá Ela veľké pokroky. Chodiť napríklad začala už v osemnástich mesiacoch, čo je pri jej diagnóze skôr výnimočné.

Dovera 3, pr, nepouzivat

3. zastávka – Martin – UVEA Mediklinik

Grantový program podporuje okrem poistencov aj zdravotnícke zariadenia. Jedným z nich je očná klinika UVEA Mediklinik v Martine. „Vďaka poisťovni Dôvera sa nám podarilo vybudovať v Detskom očnom centre Dúhovka detský kútik, ktorý má slúžiť pre deti a rodičov, aby sa cítili čo najviac komfortne. Za to vám patrí veľká vďaka,“ hovorí MUDr. Michal Králik.

Dovera 4, pr, nepouzivat

„Na ceste sme stretli vytrvalých a inšpiratívnych bojovníkov, vďaka ktorým sme si každý deň opakovali, že to nemôžeme vzdať, aj keď sme už mali na bicyklovanie minimum energie alebo chuti. Aj tí najsilnejší z nás sa potrebujú o niekoho oprieť – to nám ukázali naši poistenci a práve o tom je aj program Bojovníci za zdravie,“ dopĺňa Matej.

Grantový program Dôvery Bojovníci za zdravie

  • vznikol pred 10 rokmi
  • pomohol už 1343 ľuďom, ku ktorým ešte v júli pribudnú ďalší
  • od Dôvery dostali viac ako 1,7 milióna eur
  • do konca roku 2022 sa sumy vyšplhá najmenej na 2 milióny eur
  • príspevok možno použiť na liečbu, rehabilitácie či zdravotnícke pomôcky, ktoré zdravotná poisťovňa bežne neprepláca
chyba