Trh kože mal rekordnú návštevnosť

Uplynulú sobotu dňa 22. októbra sa konal už 6. ročník osvetového podujatia zameraného na zvýšenie informovanosti z oblasti klinickej dermatológie Trh kože. Po druhý raz sa konal neprerušovane v priebehu ôsmich hodín v troch mestách - v Bratislave v OC NIVY, v Banskej Bystrici v Europa shopping center a v Košiciach v OC Optima.

25.10.2022 11:00
Trh kože, koža, OC Nivy Foto: ,
Mnoho okoloidúcich sa zastavovalo aj vo verejných poradniach.
debata

V každom meste boli k dispozícii diskrétne poradne zamerané na kontrolu materských znamienok dermatoskopom a verejné poradne v rámci vystavovateľských stánkov s dermatológmi. Dohromady sa na Trhu kože zúčastnilo 21 kožných lekárov a vyše 900 návštevníkov. Zachytili sa viaceré prípady nemelanómových nádorov kože, ale v troch prípadoch odporučili lekári ďalšie urgentné vyšetrenia pre podozrenie na zhubný melanóm. Mnohé kožné útvary lekári odporučili chirurgicky odstrániť.

Z Bratislavy boli zároveň počas celého podujatia naživo vysielané odborné prednášky a diskusie s kožnými lekármi, ktoré moderovali zdravotnícke redaktorky a novinárky.

Po dvoch pandemických rokoch zaznamenal Trh kože rekordnú návštevnosť a záujem ľudí o konzultáciu kožných ochorení a kontrolu materských znamienok bol mimoriadne veľký.

V diskrétnych poradniach sa predovšetkým... Foto: Bianka Stuppacherová, Pravda
Trh kože, OC Nivy, koža, vyšetrenie znamienok V diskrétnych poradniach sa predovšetkým vyšetrovali znamienka a podozrivé útvary na koži.

Do poradní prichádzali rodiny s malými deťmi s atopickým ekzémom, mladí ľudia s problematickým akné či s rôznymi inými kožnými problémami, ako sú aktinická keratóza, popraskané ruky, vypadávanie vlasov, alergické reakcie na koži, rosacea a podobne.

rosacea, dobré zdravie, Čítajte viac Rumenec na tvári môže byť aj chorobou

Trh kože 2022 bol vysielaný naživo cez sociálne siete všetky prednášky budú uložené v archíve na webstránke www.trhkoze.sk pod sekciami jednotlivých kožných ochorení a diagnóz. Záujemcovia o konzultácie môžu naďalej využívať 24 hodinovú online dermatologickú poradňu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dermatológ #koza #melanóm #psoriáza #ekzém #Trh koze #kožný lekár