Kúpele: za 24 hodín a podľa vlastného výberu

V jeden deň vám lekár odporučí kúpeľnú liečbu a na druhý už môžete vyberať termín pobytu. Samozrejme, v kúpeľnom meste, ktoré si sami vyberiete. Ako prvá a zatiaľ jediná schvaľuje kúpeľnú liečbu už za 24 hodín zdravotná poisťovňa Dôvera.

23.11.2022 00:00
Dovera, pr, nepouzivat Foto:

Každý, kto už niekedy absolvoval kúpeľnú liečbu, to dobre pozná. Skôr, ako sa pacient dostal na prvú procedúru, musel absolvovať kolotoč vybavovačiek.

S kúpeľným návrhom a balíkom dokladov od lekára merať cestu do zdravotnej poisťovne alebo na poštu.

Potom čakať týždeň alebo aj dva na jeho schválenie.

A dúfať, že dostane poukaz na miesto, ktoré by si sám vybral – ak by mal takú možnosť.

Rýchle zmeny k lepšiemu

Už vlani zdravotná poisťovňa Dôvera skrátila čas čakania z pôvodne desiatich dní na päť, ak navrhujúci lekár poslal návrh na kúpeľnú liečbu elektronicky.

Teraz je schvaľovanie ešte rýchlejšie a jednoduchšie. „Proces schvaľovania sme optimalizovali a z piatich pracovných dní prechádzame na 24 hodín,“ vysvetľuje produktová manažérka Dôvery Jana Dundová s tým, že novinka platí pre návrhy, ktoré lekári do poisťovne posielajú prostredníctvom aplikácie DôveraLekárom.

A zvyšuje sa aj pravdepodobnosť, že poisťovňa schváli liečenie na prvýkrát.

„Po novom už lekár nemusí s návrhom posielať rôzne doklady, čím odpadáva aj jeden z doterajších dôvodov neschválenia návrhu, ktorým často bývali chýbajúce prílohy,“ dodáva Jana Dundová. „Lekára sprevádzame celým kúpeľným návrhom a pýtame iba podstatné informácie.“

Môžete ísť, kam chcete

Po schválení liečby sa zdravotná poisťovňa spojí so svojím klientom e-mailom klasickým listom alebo mu schválenie oznámi esemeskou.

Ďalšou novinkou je, že si poistenci Dôvery môžu sami zvoliť, kde svoju kúpeľnú liečbu strávia. Vybrať si môžu zo zoznamu, ktorý im pošle zdravotná poisťovňa. Stále totiž platí, že každé kúpeľné zariadenie sa zameriava na inú skupinu ochorení.

Posledným krokom je kontakt poistenca s kúpeľným zariadením, kde si dohodne termín pobytu.

Netreba zabudnúť na návštevu ošetrujúce lekára najviac 14 dní pred nástupom do kúpeľov. Cieľom tejto návštevy je vylúčenie kontraindikácií, teda takých zdravotných problémov, ktoré sa vylučujú s vybratou kúpeľnou liečbou.

Potom už stačí len zbaliť kufor a ísť.

Podrobnejšie informácie o novom spôsobe schvaľovania kúpeľnej liečby v zdravotnej poisťovni Dôvera nájdete v tomto odkaze.

chyba