Hliva ustricovitá a probiotiká

- inzercia - Ideálne spojenie na posilnenie organizmu a doplnenie potrebných látok.

20.09.2012 08:04
hliva ustricová
Hliva ustricovitá
debata

Odborníci už veľa rokov hovoria o obdivuhodných zdravotných účinkoch hlivy ustricovitej. Táto výnimočná huba je bohatým zdrojom celého radu prírodných, ľudskému organizmu prospešných látok. Radia ju preto začleniť do nášho bežného jedálneho lístka, rovnako ako odporúčajú aj užívanie probiotík. Tie sú potrebné na zachovanie zdravej črevnej mikroflóry, kde sa rozhoduje o ochrane 70 % buniek imunitného systému.

Hliva – koktail zdraviu prospešných látok

Hliva ustricovitá obsahuje širokú škálu látok potrebných pre organizmus. Je zdrojom betaglukánov, ktoré sú schopné doslova prebudiť bunky imunitného systému. Aktivujú makrofágy, ktoré pohlcujú cudzorodý materiál vrátane mikroorganizmov, a plnia aj ďalšie obranné úlohy. Do akcie sú povzbudené aj biele krvinky – lymfocyty. Bez nich by sme ťažko bojovali proti chorobám. Hliva nám poskytuje aj celý rad vitamínov, proteínov, sterolov, niektoré mastné kyseliny a stopové prvky, a tým podporuje správne fungovanie nášho organizmu.

Probiotiká – baktérie pre život

pani s mliekom

Od detstva počúvame, že baktéria je okom neviditeľný organizmus, ktorý sa rýchlo množí a poškodzuje naše zdravie. Proti baktériám neustále bojujeme, ale tiež už vieme, že sú medzi nimi aj prospešné výnimky. K nim patria baktérie mliečneho kvasenia – probiotiká. Termín probiotiká bol odvodený z gréckeho slova pro bios, čo znamená „pre život“. Ceníme si najmä bifidobaktérie a laktobacily, ktoré žijú po celej dĺžke črevného traktu. Vytvárajú priaznivé podmienky pre mikrobiologickú rovnováhu. Pretvárajú cukry na kyselinu mliečnu. Vďaka nej klesá pH a zvyšuje sa odolnosť proti mikroorganizmom. Za normálnych okolností má ľudské telo k dispozícii takmer jednu miliardu aktívnych buniek mliečnych baktérií so schopnosťou obnovovať sa. To platí len pre celkom zdravého človeka, ktorý sa riadi zásadami zdravej výživy, má dostatok pohybu a žije v pokoji. Nedostatok mliečnych baktérií spôsobuje množstvo zdravotných problémov. Poruchy imunitného systému, užívanie antibiotík, zmena stravovania alebo životného prostredia môže vyvolať narušenie rovnováhy medzi pozitívnymi a patogénnymi baktériami. Lenže práve v čreve sa nachádza väčšina buniek nášho imunitného systému.

Jedinečná kombinácia pre imunitu a zdravie

Hliva ustricovitá sa cení aj vďaka vysokému obsahu vlákniny. Ide o nestráviteľnú zložku potravy, ktorá podporuje zvýšenie počtu zdraviu prospešných mikroorganizmov v čreve. Rozpustná vláknina – najmä inulín – funguje ako prebiotikum. Zjednodušene povedané – je výživou pre probiotiká. Ak sa skombinujú v jednom prípravku probiotiká a prebiotiká, nastane symbiotický účinok a jeho pozitívny efekt sa zvýši – vytvorí sa SYMBIOTIKUM. Množenie a aktivita škodlivých baktérií sa potlačí, čo prispieva k lepšej podpore imunity.

Spoločnosť TEREZIA COMPANY vyvinula prípravok TEREZIA100 Hliva ustricovitá + probiotiká (Lactobacilus Accidophilus a Bifidobacterium Bifidum) a obohatila ich o šípky a vitamín C, ktorého základnou úlohou v organizme je ochrana buniek pred škodlivými účinkami tzv. voľných radikálov, slúži ako prostriedok na zvýšenie imunity a v tomto prípravku zosilňuje účinky probiotík a hlivy.

Hliva ustricovitá + probiotiká - výživový doplnok
Hliva ustricová + probiotiká Hliva ustricovitá + probiotiká - výživový doplnok

Viac informacií o výživovém doplnku na www.hlivaustricova.sk

debata chyba