Len málo stačí, aby ste pomohli detičkám s ochorením srdca

Niet väčšej bolesti, ako pozerať sa na choré detičky, ktoré sa trápia v nemocniciach. Niekedy stačí naozaj málo a pomôcť môže každý z nás. Stačí vyplniť jedno tlačivo a ani neviete koľko malých pacientov možno zachránite.

01.03.2023 00:00
NDK, pr, nepouzivat

Žijeme život na sociálnych sieťach. Srdiečka rozdávame pod každý druhý príspevok. Detičky s ochorením srdca by však potrebovali viac. To viac, je ale niekedy naozaj len jedno tlačivo. A to predsa nič nestojí.

Nadácia Detského kardiocentra sa každý rok uchádza o venovanie 2% z daní. Za 30 rokov fungovania nadácie mohli aj vďaka dvom percentám zakúpiť množstvo prístrojov, materiálno-technického vybavenia, či ďalších dôležitých vecí, ktoré Detské kardiocentrum pre malých pacientov potrebovalo a stále potrebuje.

O tom, kam sa získané peniaze investujú rozhoduje Správna rada nadácie, ktorú tvoria primári jednotlivých oddelení. Tí najlepšie vedia, čo uľahčí trápenie ich malým chorým pacientom.

+2

„Mať choré srdce nie je dobrá správa pre nikoho z nás. Ak je choré to detské, bolí nás to niekoľkonásobne viac. Ďakujem vám všetkým, ktorí pomáhate a tiež ďakujem našim nadačným priateľom Zuzke Kanócz, Janke Lieskovskej, Jarovi Bekrovi, Tomášovi Bezdedovi, Henriete Mičkovicovej a Alexandrovi Bártovi, ktorí nám pomohli tento rok upozorniť v kampani na problémy s kardiologickým ochorením“ povedala riaditeľka Nadácie Detského kardiocentra PhDr. Mária Kadlečíková.

Venujte pár minút a môžete opäť vrátiť úsmev na tváričky malým pacientom s vrodenou či získanou chybou srdca. Ročne sa narodí približne 400–500 detí s chorým srdiečkom a práve vy im môžete pomôcť priblížiť sa k plnohodnotnému životu.

Ako postupovať pri venovaní 2% z daní Nadácii Detského kardiocentra

  • Vyplňte svoje údaje vo Vyhlásení o poukázaní podielu zaplatenej dane (na www.nadaciadkc.sk v sekcii 2% z daní je k dispozícii predvyplnené tlačivo s údajmi Nadácie Detského kardiocentra)
  • Vyplnené tlačivo pošlite spolu s potvrdením o zaplatení dane na príslušný daňový úrad
2%, tlacivo
chyba