S operáciou ešte počkajte. Je tu celosvetovo najúčinnejšia metóda, ktorá vás zbaví bolesti

Máte pocit, že každý okolo vás rieši boľavé kĺby? Ak tento problém trápi aj vás, je tu metóda, ktorá vás zbaví bolestí. Dlhoročné problémy s artrózou či osteoporózou pôjdu do zabudnutia. Ako je to možné?

26.04.2023 00:00
Sun medical, PR článok, reklama, nepoužívať

Boľavé kĺby sú čoraz väčším problémom. Vo veku nad 50 rokov trápi artróza okolo 80% ľudí. Vzniká opotrebovaním kĺbov – predovšetkým tých veľkých, ako je koleno a bedro. Dochádza k tomu najmä preto, že v chrupavke ubúda kolagén, preto prestáva byť dobre prekrvená a v dôsledku toho degeneruje a rozpadá sa. Pokročilá artróza sa prejavuje bolesťou aj počas relatívneho pokoja. Poškodený kĺb reaguje zápalom, opuchom, zvýšenou bolesťou i obmedzeným pohybom.

Existuje však spôsob, ako od bolestí uľaviť. O najmodernejšej a celosvetovo najúčinnejšej neinvazívnej liečebnej metóde hovorí primár z Centra liečby ochorení pohybového aparátu MUDr. Vladimír Hudec: „Ortopédi majú niekoľko možností na konzervatívne zmiernenie artrotických bolestí. Trh je taktiež zaplavený rôznymi výživovými doplnkami, ktoré do určitej miery odolnosť a trvanlivosť chrupavky môžu podporovať. Veľa preparátov však obsahuje minimum účinných látok, pritom adekvátna denná dávka je pre účinok úplne zásadná.“

Keď už nepostačujú konzervatívne liečebné metódy, prichádza na rad operačné riešenie, príp. umelá náhrada kĺbu. To si však vyžaduje dlhé týždne až mesiace rekonvalescencie, po ktorej je návrat do práce často problematický.

Ako sa vyhnúť operácii

Až donedávna u nás neexistovala žiadna terapia, ktorá by riešila úbytok chrupavky či kostnej hmoty, teda samotnú príčinu ochorenia. „Klasická liečba je zameraná na dočasné potlačenie bolesti a oddialenie operačného riešenia. Pokrok v medicíne sa však výrazne prejavil aj v tejto oblasti a nemeckí lekári vyvinuli kauzálnu (príčinnú) terapiu, ktorou je molekulárna biologicko – stimulačná metóda (MBST terapia). Jej výsledkom je nárast objemu chrupavky v kĺboch pri liečbe artrózy a zvýšenie hustoty kostí pri liečbe osteoporózy,“ prináša nádej MUDr. Hudec.

Liečba prebieha v modernej liečebnej jednotke, ktorá pracuje na tom istom princípe ako MRI diagnostická metóda a ktorá cielene podľa konkrétnej diagnózy pacienta spúšťa proces regenerácie chrupaviek a kostí. Výsledným efektom je podľa primára Hudeca zreteľný nárast objemu kĺbovej chrupavky (liečba artrózy) a zvýšenie hustoty kostnej hmoty (liečba osteoporózy).

MBST terapia je celosvetovo najúčinnejšia neinvazívna terapia na ošetrenie kĺbových a kostných ochorení, pretože sa nezameriava iba na symptómy, ale aj na základné príčiny ochorenia. Napr. vo Švajčiarsku a Nemecku sa metóda úspešne využíva a neustále zdokonaľuje na špičkových klinikách už viac ako 24 rokov. Je vhodná pre všetky vekové kategórie a o jej vhodnosti pre pacienta rozhodne po vyšetrení lekár, ktorý následne terapiu nastaví podľa konkrétnej diagnózy. „Terapia je účinná až do 3.stupňa artrózy (vrátane), keď je ešte v kĺbe zachovaná aspoň nejaká chrupavková vrstva, ktorú dokážeme regenerovať,“ tvrdí primár.

fischer, pr nepouzivat

Je to bezpečné?

„Chodia k nám pacienti, ktorí už absolvovali všetky dostupné neinvazívne možnosti liečby kĺbov. Avšak nikdy som u pacientov nevidel tak evidentné zlepšenie klinického stavu, ako po absolvovaní MBST terapie. Liečba je bezbolestná a nemá žiadne vedľajšie nežiadúce účinky. Nehrozí žiadne riziko infekcie, krvácania či zrastov. Výhodou je, že pacient nemusí prerušiť svoje pracovné či pohybové aktivity,“ sľubuje MUDr. Hudec.

Ustúpenie bolesti a zlepšenie pohyblivosti kĺbu často nastupuje už počas terapie.

Ak ste sa teda rozhodli, že by ste to chceli skúsiť, na Slovensku je MBST terapia poskytovaná na certifikovanom pracovisku v Sun Medical centre v Leviciach. Na základe ich 8-ročných skúseností vám terapiu nastavia presne podľa individuálnych potrieb. Pacientom vychádzajú v ústrety a terapiu môžete absolvovať aj vo večerných hodinách a taktiež počas víkendov. „Je to naozaj dôležité z toho hľadiska, že terapia musí byť poskytnutá intenzívnou formou každý deň po sebe bez prestávky, inak stráca účinnosť,“ prízvukuje primár Hudec.

Dohodnite si termín

Ak máte bolesti, nečakajte a zavolajte na číslo 0949 67 77 99. Dohodnite si termín vstupnej lekárskej konzultácie, kde odborníci posúdia váš zdravotný stav a odporučia vhodný postup.

Terapiu odporúča aj známy kardiochirurg:

„Dôkladne som si vyhľadal a preveril všetky informácie o MBST terapii a rozhodol som sa ju absolvovať. Môžem konštatovať, že som veľmi prekvapený výborným efektom na moje kolená. Ako športový nadšenec sa teším na to, že v tenise teraz dokážem poraziť aj doteraz nezdolaných protivníkov. MBST terapiu v Sun Medical centre v Leviciach naozaj odporúčam každému, kto trpí bolesťami kĺbov,“ netají spokojnosť Prof. MUDr. Viliam Fischer, CSc., úspešný kardiochirurg, ktorý v roku 1998 realizoval prvú úspešnú transplantáciu srdca na Slovensku.

fischer, pr nepouzivat
chyba