Masáž hlavy – účinný liek proti stresu

Masáž hlavy je pre Indov taká samozrejmá a častá ako pre nás umývanie zubov. Indovia masírujú hlavy svojim deťom z dôvodu, aby im rástli pekné, hrubé a lesklé vlasy. Hlavy im masírujú bežne, dokonca majú vlastnú špeciálnu metódu, ktorú v rodine dedia z pokolenia na pokolenie.

28.04.2011 06:00
masáž, relax, hlava, welness Foto:
Kým tvár možno masírovať poležiačky, masáž hlavy si vyžaduje polohu v sede.
debata

O masáž hlavy na Slovensku môžete požiadať kaderníka, maséra alebo kozmetičku – vždy je účinnejšia, keď vám ju vykonáva ktosi iný. V takom prípade môžete oveľa lepšie zrelaxovať, prípadne si počas masáže pospať.

Upokojenie, najmä duševné a liečba stresu sú to, čo masáž hlavy sľubuje. Ak si navyše masírujete hlavu navzájom s partnerom, utuží to váš vzťah. V prípade, že to chcete vyskúšať, vedzte, že podobne ako klasická či reflexná masáž, aj masáž hlavy má svoju postupnosť a ak nie je dodržaná, môže priniesť viac škody ako osohu. Aby sa prsty po tvári a hlave dobre kĺzali, budete potrebovať vonný olej. Vhodný je kokosový, sezamový, horčicový alebo mandľový. Ak nie je po ruke, pomôže aj obyčajný slnečnicový s pár kvapkami esenciálneho oleja, napríklad zo santalového dreva alebo škorice.

Hlavu masírujte od korienkov po končeky vlasov, do masáže zahrňte aj krk a plecia. Kým tvár možno masírovať poležiačky, masáž hlavy si vyžaduje polohu v sede. Začnite temenom hlavy a prstami krúžte smerom nahor a nadol. Postupujte intuitívne a podľa toho, čo sa partnerovi páči. Uvoľňuje všetko, aj krúživé pohyby, aj pritlačenie palcami, či poklepkávanie prstov po hlave. Nevynechajte spánky.

Na trhu existuje aj perfektná antistresová pomôcka za pár eur, ktorá vymasíruje vašu hlavu v prípade, že nemáte pomocníka. Rovnako ako ľudské prsty, aj tento prístroj z kvalitnej a ľahkej ocele uvoľní stres a aktivuje a stimuluje pozitívnu energiu tela. Masážny zázrak stačí nad hlavou držať a „ponárať“ do vlasov, čím dochádza k zníženiu psychického napätia a uvoľneniu hormónov šťastia. Masáž hlavy odstraňuje aj depresívnu náladu a kto si ju dopraje pravidelne, vyhne sa migrénam a bolestiam hlavy.

debata chyba