Kúpele pripravili novinky aj akcie pre penzistov

Pozrite si veľký prehľad toho, čo aktuálne ponúkajú slovenské kúpele.

11.08.2013 06:00
kúpele, relax, dôchodca, senior, Foto:
Ilustračné foto.
debata

Trenčianske Teplice

Kúpele rozšírili ponuku liečebných pobytov o nové špeciálne pobyty – napr. Vieme pomôcť (pre ženy s problémom počatia), pobyt Dr. Tomesa (kožné ochorenia – psoriáza), Dr. Redukt (pre ľudí s nadváhou) a pod. "Klienti v skupine A platia zo zákona 1,66 eura na deň. Počet procedúr je určený diagnózou, na ktorú sa hosť lieči. Samozrejmosťou sú určité bonusy,“ hovorí Andrej Puček, riaditeľ pre obchod a marketing. "Klienti v skupine B si doplatia od 15 do 30 eur na deň podľa kategórie ubytovania,“ dodal.

„Ponúkame viac ako 80 rôznych druhov procedúr. Väčšinu z nich si klienti samozrejme môžu kúpiť aj vo voľnom predaji.“ Ceny procedúr sú od 1,99 až do 30 eur. Seniorské pobyty sú špeciálne zamerané na generáciu seniorov a sú aj podľa momentálnej finančnej situácie výhodne kalkulované. Ceny pobytov sú od 155 eur na 5 nocí.

  • Kúpeľný poplatok: 0,82 eura na deň.
  • Čo liečia: onkologické choroby, choroby tráviaceho ústrojenstva, choroby poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, kožné choroby, ženské choroby

Dudince (kúpeľné hotely Rubín, Smaragd, Minerál)

Pre veľký úspech zaraďujú do ponuky cenovo výhodné a obsahovo zaujímavé pobyty Vitálny senior, Dudinské babie leto, Smaragd Winter, Rubín Winter, Minerál Winter. Pacienti v skupine B si doplatia od 19 do 29 eur na deň. Samoplatcovia zaplatia podľa pobytu, ktorý si vyberú, od 38 do 70 eur na osobu a noc. "V prípade voľných kapacít si klienti môžu dokúpiť procedúry. Cena jednej je priemerne 6,80 eura, na výber je 30 druhov. Nadštandardné procedúry sa pohybujú v rozmedzí od 6,30 do 44,90 eura,“ vraví marketingová manažérka Jana Hanáková.

Podľa nej mnohí berú pobyt v kúpeľoch ako ideálny spôsob trávenia letnej dovolenky. "U nás sú v obľube najmä pobyty Kúpeľná dovolenka a Leto s Dudinkou,“ povedala. Ako ďalej dodala, v ponuke majú aj pobyt pre penzistov – Vitálny senior za 34 eur na osobu a noc.

  • Kúpeľný poplatok: 1 euro na noc.
  • Čo liečia: choroby pohybového aparátu, srdcovo-cievne choroby, neurologické choroby, choroby z povolania.

Štós

Na jeseň pripravili víkendový balíček Jesenná harmónia za 75 eur na osobu. Cena zahŕňa okrem ubytovania a polpenzie aj lekársku konzultáciu, masáž, vstup do fitnes centra a vitálneho vodného sveta. Pacient, ktorý sa sem príde liečiť v skupine B, si doplatí od 7,30 do 15,70 eura/os/deň. Ceny pre samoplatcov sú už od 32,50 eura/os/deň. "Klient si môže objednať procedúry navyše. Ceny sú individuálne podľa druhu procedúr. Orientačná cena za masáž je 8 eur, za elektroliečbu si doplatí 6,60, speleoterapia stojí v mimosezóne 6,60,“ vraví Marianna Ovčariková, marketingová manažérka.

"Liečime aj deti. Všetky detské indikácie sú zaradené do kategórie A. Poplatok je 1,66 eura/os/deň. Ak zdravotná poisťovňa schválila sprievod k dieťaťu, potom si rodič hradí iba stravu. Pri polpenzii je poplatok 8,50 a pri plnej penzii je to 9,90 eura/os/deň,“ približuje. Pre penzistov zas ponúkajú celoročne zľavu vo výške 5 % zo všetkých ponúkaných pobytov. Penzisti, ktorí sú poistencami VšZP, majú zľavu až vo výške 15 % z aktuálnych cien pobytov. "Seniorom tiež ponúkame výhodný pobytový balík Kúpele na skúšku v cene už od 32,50 eura/oso­ba/deň. V cene je ubytovanie, polpenzia a 1 procedúra.“

  • Kúpeľný poplatok: 1 euro/os/deň.
  • Čo liečia: ochorenia dýchacích ciest, onkologických chorôb, chorôb z poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, choroby z povolania a duševné choroby. Liečebné procedúry sú zamerané predovšetkým na dýchací a pohybový aparát.

Sklené Teplice

Okrem iného ponúkajú novú procedúru – ichtyoterapiu, rybičky – malí dermatológovia. "Pre pacientov skupiny B sme pripravili v mesiacoch október až 25. november liečbu bez doplatkov,“ informuje o akciách Ivana Marušková. "Samoplatcovia si platia podľa toho, o aký pobyt majú záujem. Napr. za liečebný pobyt Zdravie si zaplatia 45 eur/os/noc pri využití min. 7 nocí. V cene je ubytovanie, plná penzia, vstupná lekárska prehliadka, 2 procedúry na deň, vstup do Banského kúpeľa, využitie masážno-rekondičných strojov.“ Klienti si môžu procedúry dokúpiť s 15 % zľavou.

"Pýchou našich kúpeľov je jaskynný parný kúpeľ, tzv. Parenica, ktorá je veľkým lákadlom pre domácu, ale aj zahraničnú klientelu. Návštevníkom ponúka neobyčajný zážitok z relaxu v prírodne vytvorenej jaskyni s teplotou vody 42 oCelzia.“ Pre dôchodcov ponúkajú napr. liečebný pobyt senior, ktorý je v ponuke na 5 nocí už od 45 eur/os/noc, pričom v cene je: 5 x ubytovanie, 12 procedúr za pobyt, plná penzia, denne vstup do Banského termálneho kúpeľa. Podmienkou pri tomto pobyte je vek nad 55 rokov minimálne jednej osoby. Pre klientov VSŽP sa v prípade Senior pobytu priznáva zľava vo výške 10 %.

  • Kúpeľný poplatok: 1 euro/os/noc.
  • Čo liečia: choroby pohybového a nervového aparátu, choroby reumatického pôvodu, poúrazové stavy, osteoporózu, vhodné sú aj na regeneráciu unaveného tela

Vojenské zdravotnícke zariadenia Piešťany

Poistenci, ktorí sa liečia v skupine B, doplatia od 16,50 eur/os./noc, samoplatcovia si môžu kúpiť pobyt už od 37,60 eura na osobu a noc. Samozrejme, klienti si môžu zaplatiť aj procedúry navyše. "Pre seniorov máme v ponuke Senior pobyt v cene od 43 eur/os/noc a ambulantnú liečbu pre seniorov v cene 14,90 eura/os/noc,“ hovorí Jaroslava Osvaldová.

  • Kúpeľný poplatok: 1,10 eura/os/noc, oslobodení sú držitelia ŤZP preukazov a ich sprievodcovia
  • Čo liečia: choroby pohybového ústrojenstva, choroby z povolania, nervové ochorenia.

Lúčky

Doplatky v skupine B za ubytovanie a plnú penziu sú nižšie v I. a vo IV. štvrťroku. Tiež sa cenovo rozlišuje kvalita ubytovania. Doplatky sú od 15 do 24 eur. "Samoplatcovia platia v závislosti od druhu pobytu a od ubytovacej kapacity. Preferovaným pobytom je liečebno-preventívny pobyt, kde klient zaplatí od 44 do 66 eur v zimných mesiacoch,“ približuje ekonomicko-obchodná námestníčka Slávka Medveďová.

"Klienti si môžu dokúpiť celý rad rôznorodých komerčných procedúr. Od typu procedúry závisí aj cena za túto službu.“ Pre seniorov a dôchodcov majú pripravený špeciálny liečebný pobyt Senior, ktorý je určený pre osoby nad 55 rokov. Cena za ubytovanie, plnú penziu, procedúry, kúpanie v bazénoch je 40 eur na noc.

  • Kúpeľný poplatok: 1 euro/deň. Daň platí každá osoba nad 14 rokov. Držitelia preukazu ŤZP sú od tejto dane oslobodení.
  • Čo liečia: onkologické choroby, nervové choroby, choroby pohybového ústrojenstva, ženské choroby, choroby z povolania.

Vyšné Ružbachy

Pripravili Zvýhodnený liečebný pobyt, Seniorský pobyt, pre aktívnych Poznávací pobyt za krásami Severného Spiša a Pienin. Samoplatcovia zaplatia za týždňový pobyt od 199 eur/os. "Ak chce klient viac procedúr, môže si ich dokúpiť s 20 % zľavou,“ vraví Martina Konrádyová, riaditeľka obchodu a marketingu. "Kúpele sú atraktívne aj ako dovolenková destinácia. Obľuba kúpeľov v súčasnosti ukazuje nárast v rámci samoplatcov, rodín a relaxujúcich dovolenkárov.“ Aj v týchto kúpeľoch ponúkajú výhodné liečebné balíky pre seniorov od 174 eur na týždeň (12 liečebných procedúr na pobyt).

  • Kúpeľný poplatok: 0,50 eura/os/noc.
  • Čo liečia: ženské ochorenia, duševné, onkologické, metabolické, tráviace a zažívacieho traktu, choroby obličiek a močového aparátu, choroby z povolania. Nakoľko sa cielene zameriavajú na srdcovo-cievne ochorenia, u klientov sa robí špeciálny program kardiovaskulárnej rehabilitácie v Centre komplexnej kardiovaskulárnej rehabilitácie.

Bojnice

Pacienti v skupine B zaplatia do konca októbra od 8 do 21 eur, od 1. 11. od 12 do 19 eur na deň. samoplatcovia zaplatia do konca októbra od 41 eur na deň, od 1. 11. od 34 eur na deň. "Samozrejme si klienti môžu dokúpiť procedúry, cena závisí od toho, o akú procedúru ide. Napr. čiastočná klasická masáž: 10 eur/20 minút,“ hovorí Eva Gajdošová. "Pre dôchodcov nad 60 rokov ponúkame z bežnej ceny 10 % zľavu.“

  • Kúpeľný poplatok: 1 euro na deň.
  • Čo liečia: choroby pohybového a nervového ústrojenstva, ženské choroby, choroby z povolania a choroby obličiek a močových ciest.

Nimnica

V týchto kúpeľoch si klient, ktorý má schválený poukaz v skupine B, dopláca od 7 eur/noc, teda za 3-týždňový pobyt zaplatia od 147 eur (ubytovanie v jednolôžkovej izbe bez sociálneho zariadenia). "Ceny samoplatcovských pobytov sú v závislosti od druhu ubytovania a počtu procedúr napr. cena 6-dňového relaxačného pobytu pre seniorov, celodennou stravou a procedúrami je od 167 eur/pobyt,“ vraví obchodná námestníčka Katarína Jamborová.

„Cena 7-dňového pobytu Relax je od 225 eur/pobyt. Cena víkendových pobytov je od 71 eur/os/pobyt.“ Klient má možnosť prikúpiť si ľubovoľný počet procedúr zo širokého spektra voľnopredajných procedúr. Ceny sa pohybujú od 2 do 13 eur za procedúru. Už niekoľko rokov ponúkajú šesťdňové liečebné senior pobyty v cene od 148 eur. "Pre klientov, ktorí si chcú oddýchnuť, sme v tomto roku pripravili relaxačný senior pobyt s 8 procedúrami a cenou od 130 eur.“

  • Kúpeľný poplatok: 0,50 eura/os/noc. Neplatí ho klient s preukazom ŤZP.
  • Čo liečia: onkologické choroby, choroby obehového a tráviaceho ústrojenstva, choroby z poruchy látkovej premeny a žliaz s vnútornou sekréciou, netuberkulózne choroby dýchacích ciest, nervové a ženské choroby a ochorenia pohybového ústrojenstva.

Sliač

Na jeseň pripravujú pobyt zameraný na chudnutie, ktorý bude kombinovať individuálne nastavenú stravu, pohybové aktivity, účinky minerálnej vody a plynu. "Zaujímavý, najmä pre ženy, bude pobyt Kúpele a zdravé cievy, ktorý je zameraný na preventívnu starostlivosť o cievy, predchádzanie vzniku kŕčových žíl, zlepšenie prekrvenia končatín a odstraňovanie pocitu studených rúk a nôh,“ vraví Martina Vančová. Doplatky pre pacientov v skupine B závisia od typu izby, začínajú sa od 5 eur. "samoplatcovia si môžu vybrať z viacerých druhov pobytov.“ Každý klient si môže dokúpiť procedúry podľa svojho výberu a indikácie.

"Tou najzákladnejšou je sedací uhličitý kúpeľ bazénový + zábal v cene 5,5 eura. Špecifickou je tzv. biovak, kde sa využíva náš prírodný žriedlový plyn a stojí 5 eur. Všeobecne sa ceny procedúr pohybujú od 1 eura.“ Pre penzistov majú štandardný Seniorský pobyt, obsahujúci polpenziu Klasik+, 2 procedúry na 1 prenocovanie, lekárske vyšetrenie, výstupnú lekársku konzultáciu. Balík je určený pre klientov nad 50 rokov. Cena sa v sezóne pohybuje v závislosti od typu izby od 32 eur/os/noc.

  • Kúpeľný poplatok: 0,60 eura/deň.
  • Čo liečia: srdcovo-cievne ochorenia, choroby pohybové, ženské a onkologické.

Kováčová

"Novinkou pre našich klientov bude zvýhodnené vstupné do novootvoreného akvaparku, ktorý sa otvára 12. 8.,“ hovorí Zuzana Ďuricová. Pacienti v skupine B si doplatia v januári až marci od 13 eur/os/noc, od apríla až septembra – 15 eur/os/noc, október až december – 13 eur/os/noc. Ceny pre samoplatcov sa pohybujú od 39 do 45 eur/os/noc, podľa druhu izby, 10 % zľava je poistencov VšZP a Dôvery. "Ak chce klient viac procedúr, ako je predpísaný počet, môže si ich zakúpiť. Ceny sú od 2 do 20 eur.“

  • Kúpeľný poplatok: 0,50 eura/noc/os, neplatia starobní a invalidní dôchodcovia, držitelia ŤZP preukazu.
  • Čo liečia: choroby pohybového ústrojenstva, choroby z poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, nervové choroby, choroby obličiek a močových ciest, ženské choroby.

Nový Smokovec

"Naši klienti si môžu vybrať z ponuky cenovo zaujímavých pobytov s možnosťou dokúpenia wellness a procedúr s 50 % zľavou a s lákavým programom,“ hovorí Zuzana Krišandová. "Príplatok klienta skupiny B je už od 6,40 eura/os/noc, na jeseň ponúkame rôzne zľavy a akcie. Samoplatca si môže vybrať z bohatej ponuky pobytov zameraných na liečbu, oddych a relax,“ povedala.

Okrem lekárom stanovených procedúr si klienti môžu dokupovať ďalšie voľnopredajné procedúry podľa platného cenníka s 50 % zľavou. "Pre seniorov ponúkame Seniorský pobyt už od 33 eur/osoba a deň s polpenziou, lekárskou konzultáciou, 1 procedúrou denne a vstupom do relaxačného bazéna za 1 euro, a to opäť od 15. októbra do 22. decembra.“

  • Kúpeľný poplatok: 1 euro/os/noc. Výnimkou sú deti do 18 rokov, ZŤP klienti a klienti nad 70 rokov, ktorí ho neplatia.
  • Čo liečia: choroby dýchacích ciest, choroby z poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, choroby z povolania.

Číž

Od 1. októbra pripravili pre klientov zdravotných poisťovní zľavy vo výške od 35 do 100 eur. "Ceny pre pacientov v skupine B sa v mimosezóne pohybujú od 14 eur. Pre samoplatcov ponúkame rôzne pobyty. Ich cena závisí od požiadaviek klienta. V mimo sezóne patrí medzi najobľúbenejšie pobyty Víkend pre dvoch za 186 eur pre dve osoby. Máme v ponuke aj týždenný pobyt Liečba od 215 eur za pobyt,“ vymenúva Eva Henczová. V prípade záujmu si klient môže dokúpiť procedúry s 10 % zľavou z platného cenníka procedúr.

"Deti, ktoré majú schválený návrh na kúpeľnú liečbu, platia za pobyt v kúpeľoch povinný zákonný doplatok 1,66 eura na deň pobytu. Sprievodcovia detí, ktorí majú schválený pobyt v kúpeľoch zdravotnou poisťovňou, si doplácajú v mimo sezóne 10 eur na deň pobytu, v sezóne 12 eur,“ dodala. Pre dôchodcov ponúkajú od 1. októbra 6-dňový pobyt Senior so zľavou 20 % z ceny. Cena za pobyt je 172 eur po zľave a zahŕňa ubytovanie, plnú penziu, lekárske vyšetrenie a 10 procedúr.

  • Kúpeľný poplatok: 0,40 eura/deň, vzťahuje sa len na samoplatiacich klientov.
  • Čo liečia: choroby pohybového ústrojenstva, nervové choroby, choroby z poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou a choroby z povolania.

Bardejovské Kúpele

V skupine B sú ceny podľa kategórie ubytovania od 14 do 36 eur. Klienti dostávajú 3 procedúry denne. Klient má možnosť dokúpiť si procedúry. Ceny sa pohybujú od 4 do 12 eur za jednu procedúru. "Naše kúpele liečia aj detských pacientov, za pobyt platia len poplatok 1,66 eura a sú tiež oslobodené od platenia dane z ubytovania. Sprievod dieťaťa je buď schválený zdravotnou poisťovňou, alebo si rodič môže zaplatiť celú sumu sám. Ceny sa pohybujú od 18 do 44 eur,“ informuje ekonomicko-obchodná riaditeľka Tamara Šatanková.

"Pre seniorov máme produkt Senior špeciál, v cene od 31 eur na osobu a noc. V cene sú 2 procedúry, 2 x vstup do wellness a plná penzia. Chceli sme byť ústretoví najmä pre tých klientov, ktorí v rámci Jednoty dôchodcov Slovenska nedostali štátnu dotáciu a radi by podobný pobyt absolvovali,“ povedala.

  • Kúpeľný poplatok: 1 euro okrem klientov v skupine A.
  • Čo liečia: duševné a kožné ochorenia, ale aj všetky ostatné indikácie, prioritne sa však sústreďujú na srdcovo-cievne ochorenia, dýchacie cesty, cukrovku, obezitu a pohybový aparát.

Červený Kláštor – Smerdžonka

„Na kúpeľnú liečbu hradenú zdravotnými poisťovňami prijímame pacientov s kožnými ochoreniami z celej indikačnej skupiny zo všetkých slovenských zdravotných poisťovní od 18. roku. Detskí pacienti a pacienti mladší ako 18 rokov využívajú liečebné procedúry len na komerčnej báze – ako samoplatcovia,“ konštatovala Tamara Zimová. „V prípade záujmu o procedúry navyše je možné dokúpiť si ich individuálne. V ponuke je výber z množstvových vstupov – permanentiek alebo jednotlivé procedúry z pultového cenníka so zľavou. Naším cieľom je poskytnúť preventívnu a doliečovaciu zdravotnú starostlivosť, ktorá je pre pacientov kožných ochorení dôležitá.“

Kúpele poskytujú množstvo zaujímavých pobytov aj pre komerčných klientov. Pre dôchodcov je pripravený balík senior pobyt, ktorý zaujal nemalý počet spokojných klientov. Je zaujímavý predovšetkým individuálnym výberom procedúr a svojou komplexnosťou. Cena pobytu sa pohybuje od 35 eur/deň.

  • Kúpeľný poplatok: 0,50 eura/deň.
  • Čo liečia: kožné ochorenia, pohybový aparát, poruchy tráviaceho ústrojenstva a neurologické choroby.

Piešťany

„Na jeseň sme pripravili napríklad pobyt Farebná jeseň v Piešťanoch už od 228 eur za 4 noci, kúpeľný pobyt Staráme sa o vaše zdravie, kde za 7 nocí zaplatíte len 210 eur za pobyt. Za pobyt Zdravé zastavenie zaplatíte len 39 eur za noc. Pobyt 4*Jeseň a zima je dostupný už od 350 eur za osobu za 5 prenocovaní,“ hovorí marketingová manažérka Tatiana Šuláková. Za Elegantnú jeseň alebo Víkend plný masáží zaplatíte už od 112 eur na osobu a noc. „Pobyty pre klientov v skupine B sa pohybujú už od 17 eur za osobu na noc, pre samoplatcov od 33 eur na osobu na noc,“ konštatuje.

Je možné si doobjednať jednotlivé procedúry i navyše. Cena závisí od typu požadovanej procedúry, poskytujú ich viac ako 60. Pre penzistov majú pripravený kúpeľný pobyt Aktívny týždeň Senior s dĺžkou pobytu týždeň. V cene je zahrnuté ubytovanie s polpenziou, 2 vitamínové nápoje denne, lekár a zdravotné vyšetrenia, EKG test a 12 procedúr za týždeň. "Tento pobyt si môžete zarezervovať už od 33 eur za osobu na noc. Do konca augusta je možné využiť 20 % zľavu na Komplexný kúpeľný pobyt Light a Preventívny kúpeľný pobyt. Cena je už od 51 eur za osobu za noc.

  • Kúpeľný poplatok: 1,10 eura/deň.
  • Čo liečia: reumatoidná artritída a jej varianty, reaktívne a druhotné artritídy, ankylozujúca spondylitída, skoliózy idiopatické a inej etiológie, artrózy, vertebrogénny syndróm, mimokĺbový reumatizmus, stavy po úrazoch a operáciách pohybového ústrojenstva, polyneuropatie s paretickými prejavmi, koreňové syndrómy vertebrogénneho pôvodu, stavy po meningoencefa­litídach a po myelitídach, hemiparézy a paraparézy cievneho pôvodu po odznení akútneho štádia, stavy po poraneniach a operáciách centrálneho a periférneho nervstva, roztrúsená skleróza a iné demyelinizačné ochorenia v štádiu bez ataku.

Smrdáky

Pre potenciálnych hostí majú v ponuke 2 jesenné kúpeľné pobyty. Zlatá jeseň zahŕňa ubytovanie s plnou penziou, 15 liečivých procedúr týždenne, uvítací nápoj, konzultáciu s doktorom, košík ovocia a extra severskú chôdzu. Tento pobyt si je možné rezervovať už od 49 eur za osobu na noc. „Za ubytovanie a stravu si zaplatia pacienti v indikačnej skupine B už od 4,98 eura na osobu na noc – v závislosti od typu ubytovania. Cena pre samoplatcov je už od 33 eur na osobu na noc,“ vraví Tatiana Šuláková. "Liečebný pobyt pre deti si klienti môžu rezervovať od 50 eur na dieťa na noc a od 20 eur za sprevádzajúcu osobu na noc.

  • Kúpeľný poplatok: 0,50 eura/deň.
  • Čo liečia: Psoriasis vulgaris, generalisata, Dermatitis atopica (Eczema atopicum), Eczema chronicum, professionale, Neurodermitis circumscripta, Pruritus, Prurigo, Ichtyosis, Sclerodermia circumscripta, Parapsoriasis, Acne vulgaris, indurata, conglobata, Rosacea, Dermatitis rosaceiformis, stavy po popáleninách, syringomyelia s paretickými prejavmi, sústavne odborne liečená.
debata chyba
Viac na túto tému: #liečenie #kúpele #senior #penzista #Dôchodcovia