Skákanie na trampolíne posilní srdce a zlepší imunitu

Tréning na trampolíne je zdravý a k telu šetrný - zopár dôvodov, prečo sa na nej oplatí skákať.

25.02.2015 06:00
trampolína, skákanie Foto:
Telo menej náchylné na ochorenia a alergie - po pravidelnom skákaní.
debata (2)

Váha pod kontrolou

Obezita je dosť pretriasaný problém. Čítame o nej všade, denne. Týka sa aj detí. Štatistika hovorí o tom, že sa týka až dvoch z troch dospelých ľudí. Za hlavnú príčinu obezity a nadváhy označili vedci práve nedostatok fyzickej aktivity. A pritom je chudnutie jednoduché. Stačí, ak spotreba našich kalórií bude vyššia, ako ich príjem. Kto chce zhodiť nejaké to nadbytočné kilo, musí sa začať nielen pravidelne a zdravo stravovať, ale aj viac sa hýbať. Najnovšie výskumy dokonca prekvapivo naznačujú, že pohyb hrá pri chudnutí dôležitejšiu rolu ako strava. Pravidelné skákanie na trampolín(k)e je dobré z viacerých hľadísk. Postará sa o zrýchlenie metabolizmu, pálenie tuku, do rovnováhy sa dostane aj duša. Zrýchlime metabolizmus, spálime tuk a telo s dušou sa dostanú do rovnováhy. A to všetko bez nejakej väčšej námahy, drastického tréningu a potenia. Skákanie navyše aktivuje črevá a tým pádom skracuje dobu trávenia.

Perfektné pre chrbát

Každého tretieho Európana trápia bolesti chrbta. Ako je už všobecne známe, vyrábame si ich zlým držaním tela, nedostatkom pohybu, nepríjemnú bolesť však spôsobujú aj oslabené chrbtové a brušné svaly, či stres. Skákaním na trampolíne sme na dobrej ceste odstrániť všetko vymenované a vytrénovať si týmto spôsobom silný a zdravý chrbát.

Posilňuje srdce

Silné srdce toho vydrží veľa. Vysoký krvný tlak (hypertenzia) môže zapríčiniť srdcový infarkt či mozgovú mŕtvicu. Stres všetko zhoršuje, ten však skákanie odstraňuje! Hoci tréning na trampolínkach namáhavo nevyzerá, predsa ide o vysoko efektívne kardiovaskulárne cvičenie, pri ktorom sa zapájajú skutočne všetky svaly.

Zlepšuje imunitu

Približne 70 percent našej imunity je ukrytých v črevách. Už mierny tréning na trampolíne pozitívne ovplyvňuje bunky imunitného systému. Ten sa vďaka skákaniu posilňuje a telo je následne menej náchylné na ochorenia a alergie. A ešte niečo navyše. Telo prečistíme skákaním na trampolíne oveľa rýchlejšie. Výsledkom bude svieži pocit a dokonalé oddýchnutie.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #imunitný systém #obezita #trampolína #bolesti chrbta #srdcový infarkt #skákať