Muži, ktorí športujú, si v posteli užijú viac

Muži, ktorí viackrát týždenne športujú, sa môžu tešiť zo svojho sexuálneho života viac. Len zriedka majú erektilnú dysfunkciu a kvalitnejší orgazmus.

12.06.2018 06:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Pravidelný pohyb významne prispieva k dobrému sexuálnemu výkonu.
debata

Koľko športu je dosť?

Táto otázka zamestnala hlavy amerických vedcov, ktorí po skúmaní stanovili orientačné hodnoty. Podľa nich neexistuje fixný počet hodín, kedy už môžeme povedať, že cvičíme „dosť“. Rozhoduje totiž nielen čas, ale aj intenzita športovania. Už dve hodiny pohybu týždenne stačia na to, aby sa zlepšila sexualita mužov, za predpokladu, že sa veľmi spotia. Avšak pri ľahkom pohybe by sa počet hodín mal zvýšiť z dvoch na šesť (reč je o prechádzkach, napríklad so psom). Vedci si posvietili na 300 mužov. Upozornili aj na fakt, že šport ako súčasť liečby môže byť účinný aj v prípade, že sexuálne problémy už vznikli.

Šport pozitívne ovplyvňuje kvalitu sexu

Vedci zozbierali od účastníkov nielen informácie o intenzite a trvaní športu, ale aj o ich sexuálnom živote. Výsledok hovoril jasnou rečou. Tí, čo športovali, mali zreteľne menej problémov, ak vôbec. Sex totiž zlepší:

Erektilnú funkciu
Kvalitu a frekvenciu erekcií
Všeobecnú sexuálnu funkciu
Frekvenciu orgazmov

Podobná štúdia so ženami odhalila, že na sexuálny život žien zas pozitívne vplýva kvalitný spánok. Vedci sa domnievajú, že šport, podobne ako spánok, zabezpečuje fyzické zotavenie, odbúrava stres a má vyrovnávajúci účinok na hormonálnu rovnováhu. Okrem toho pohyb podporuje prekrvenie, čo zas priamo pôsobí proti erektilnej dysfunkcii.

Koľko športu treba pre zvýšenú sexuálnu radosť?

Ak sa jedná o intenzívny šport, pri ktorom sa muž veľmi spotí (silový tréning, rýchly beh, plávanie), postačia dve hodiny týždenne. V prípade strednej intenzity, kedy sa muž spotí len trochu (rýchla chôdza, nordic walking, pomalý beh), je potrebných 3,5 hodín týždenne a pri ľahkom pohybe, kedy k poteniu nepríde (prechádzka, pomalé bicyklovanie), je to 6 hodín týždenne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sex #pohyb #erekcia #stres #orgazmus #erektilná dysfunkcia